ØKER MEST: Oljebransjen har slitt den siste tiden, og i Rogaland har ledigheten økt mest.   FOTO: HOMMEDAL, MARIT / SCANPIX
ØKER MEST: Oljebransjen har slitt den siste tiden, og i Rogaland har ledigheten økt mest.   FOTO: HOMMEDAL, MARIT / SCANPIX

Arbeidsledigheten fortsetter å øke:

– 600 flere ble arbeidsledige i juli

Ferske tall fra nav forteller om økende ledighet, 57000 flere er arbeidsledige nå enn i juli i fjor.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er for meglere og konsulenter, jordbrukere, skogbrukere og de som arbeider med barn og ungdom at ledigheten har økt mest.

Det ble 600 flere arbeidsledige i juli. Summen av helt ledige og arbeidssøkere på tiltak økte med 2500 personer, ifølge nav.

– Ledigheten fortsatte å stige i juli. Det at mange startet i arbeidsmarkedstiltak gjorde at ledigheten ikke økte mer, sier fungerende arbeids- og velferdsdirektør Kjersti Monland i en pressemelding.

Verst på vestlandet

85.400 var i juli registrert som helt arbeidsledige i juli, det er 5.700 flere enn i fjor.

Arbeidsledigheten er nå på 3,1 prosent av arbeidsstyrken, mot 3,0 for et år siden.

Det er i Rogaland at arbeidsledigheten har økt mest, etterfulgt av Hordaland. 3500 flere er arbeidsledige i Rogaland nå enn for et år siden.

I Finnmark og Sogn og Fjordane gikk ledigheten mest ned.

I Ingeniør og ikt-yrker har ledigheten økt med 60 prosent det siste året. Det tilsvarer 2400 flere arbeidsledige i bransjen sammenlignet med juli 2014.

Høyest ledighet i Aust-Agder

Arbeidsledigheten er nå høyest i Aust-Agder med 3,9 prosent av arbeidsstyrken. Oslo og Østfold er fylkene med nest høyest ledighet, begge med 3,7 prosent.

Sogn og Fjordane har den laveste ledigheten, på 2,0 prosent av arbeidsstyrken, fulgt av Oppland og Troms, med henholdsvis 2,2 og 2,5 prosent, opplyser nav i pressemeldingen.