Låtene hans har blitt streamet 50 millioner ganger – nå satser han mot utlandet

Petter «Katastrofe» Kristiansen (26) har sluppet sin første låt i Europa, som produsent. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Petter Kristiansen (26), bedre kjent under artistnavnet 
Katastrofe, gjør stor suksess for tiden med sin festmusikk. I løpet av de siste to årene har han levert sommerhits som «Maria», «Bleik og sur» og «Pattaya».

Denne uken er han en av artistene som opptrer på «Allsang på Grensen» i Halden. 

Se video av Katastrofes opptreden i toppen av saken, hvor han får hele publikum til å hoppe til «Pattaya».

Tok strøjobber

– Livet er suverent for tiden. Det er litt klisjé å si, men det er dette jeg har drømt om hele livet. Jeg får reise rundt og spille musikken min hver helg, og folk liker låtene mine, sier Katastrofe da TV 2 møter han på innspillingen av «Allsang på Grensen».

– Det er fantastisk å kunne ha dette som fulltidsjobb, legger han til.

Før han fikk artistkarrièren i gang, tok han strøjobber på flyplass, på kontor og som dørselger.

– Etter hvert begynte jeg å bli drittlei av alle strøjobbene. Alt jeg så fram til, var å komme hjem på kvelden og jobbe i studioet mitt. 

God støtte i Stian «Staysman»

I 2011 fikk han sin første hit med «Nødlanding». Så ble det stille et par år, før han ga ut «Brun og Blid» sammen med Staysman & Lazz i 2013. 

– Da jobbet jeg på Kolbotn med å dra på trailer-hengere. Stian ringte meg og sa at nå var det på tide at jeg slutten i den jobben og satset fullt på karrièren. 

For Petter har kompisen Stian «Staysman» Thorbjørnsen (33) vært en viktig støttespiller. I tillegg til å være kolleger, er de to Fredrikstad-guttene også nære venner. Petter er fadder til Stians ett år gamle sønn. 

Streamet 50 millioner ganger

Etter at han ga opp småjobbene og satset fullt på musikken, har karrièren virkelig tatt av. Låtene til Katastrofe har nå blitt streamet over 30 millioner ganger på Spotify, og dersom man regner med låter han har samarbeidet med andre artister på, er tallet 50 millioner streams.

– Tallene er så høye, at det er merkelig å tenke på. Men jeg har ikke kun fokus på tall. Hver gang jeg slipper en ny låt, er jeg like spent på om den slår an. Da sitter jeg døgnet rundt på sosiale medier for å promotere og prate med fansen.

Det er ikke kun Katastrofe som gjør suksess med norske festlåter for tiden. Hitlistene preges av artister som Morgan Sulele, Innertier og Staysman & Lazz, og Katastrofe har samarbeidet med dem alle. 

– Vi er alle en stor kompisgjeng som støtter hverandre, selv om alle helst vil ha den låten som fenger mest.

Produsent i utlandet

FREDRIKSTAD-GUTT: 26-åringen bor fortsatt i hjembyen Fredrikstad. Han har en egen leilighet i barndomshjemmet, som han deler med samboeren Mira (23) og hunden Cabo (3). Foto: Marit Grøtte/ TV 2
FREDRIKSTAD-GUTT: 26-åringen bor fortsatt i hjembyen Fredrikstad. Han har en egen leilighet i barndomshjemmet, som han deler med samboeren Mira (23) og hunden Cabo (3). Foto: Marit Grøtte/ TV 2

Tidligere i sommer slapp Katastrofe sin første låt som produsent under navnet KAR4MBA.

– Jeg har hele tiden drevet med house-musikk på siden, også ble jeg spurt av Peter Peters om jeg ville prøve meg på en remix av en Madcon-låt.

Både Yosef og Tshawe i Madcon likte remixen hans av «Don't Worry», og nå er den sluppet i Europa. 

– Jeg vil utvilsomt prøve meg mer på Europa etter hvert, men jeg tar det litt som det kommer. Nå er jeg på veien to til fire dager i uken, og jeg er travelt opptatt med det. Jeg elsker å spille i Norge, men samtidig hadde det vært kult å kunne si at jeg skal fly til Polen for en jobb. 

Men dersom han skal satse på utlandet, blir det ikke som artist.

– Jeg er så ræva dårlig i engelsk, så jeg kommer ikke til å synge på engelsk. Katastrofe forblir på norsk, og om jeg gjør ting i utlandet, blir det med gjestevokalister.

Se «Allsang på Grensen» på TV 2 torsdager klokken 20.00.