Da Trygve Bernardsen (79) skulle gifte seg med sin Ellen Hertzberg (65) stilte han kun ett krav – han ville svømme til bruden sin. 

Onsdag var dagen de to turtelduene skulle smis i hymens lenker, og da hoppet Trygve uti vannet, akkurat som planlagt.

Iført kun badebukse og tversoversløyfe forserte brudgommen den 800 meter brede fjorden. I følge han selv var det kun brennmanetene som varmet i det 14 grader varme vannet. 

– Han vil ikke gifte seg med meg med mindre han fikk gjøre dette, sier bruden til TV 2. 

SMASK: Brudeparet Trygve Bernhardsen og Ellen Hertzberg sniker
seg til et kyss før vielsen starter. Jon Torjus Alten / TV 2
SMASK: Brudeparet Trygve Bernhardsen og Ellen Hertzberg sniker seg til et kyss før vielsen starter. Jon Torjus Alten / TV 2

Etter et raskt klesskift og en kraftig regnbyge var Kjæresteparet gift. 

– Og på andre siden venter jeg, havprinsessen hans, sier Ellen.

– Ikke juli-vann

Brudgommen hoppet uti ved parets hjem på Lyngør, og svømmeturen gikk over fjorden ut til Lyngør fyr. Turen gikk greit, men svømmeren var noe skjelven etterpå.

– Huffameg, det var ikke akkurat juli-temperatur. Det ble kaldt etter hvert, grøsset en blid, men andpusten 79-åring.

Og etter et kjapt klesskift var det klart for vielse.

Selve bryllupskysset kom under en regnskur ute på svaberget ved fyret. Og deretter var det klart for bryllupsfest på bedehuset på Lyngør.

– De har dekket til 182 personer. Så mange har det visst aldri vært på et bryllup før, sier en strålende fornøyd og nygift Ellen Hertzberg.

Skulle vente til Trygve ble 100 år

Paret møttes for rundt 15 år siden på Lyngør, der bruden er født og oppvokst. De ble kjærester og slo seg ned på stedet.

– Vi hadde tenkt å gifte oss når Trygve ble hundre år. Men så fant vi ut at da ville både venner og barn vært så gamle at de ikke ville klare å komme seg ut hit. Så derfor gifter vi oss nå, like før hans 80-årsdag, forklarer bruden.

LIK TV 2 Nyhetene PÅ FACEBOOK