GLEDER SEG: TV 2s Premier League-programleder Jan-Henrik Børslid ser frem til å ta fatt på den kommende sesongen. Det gjør nok Martin Samuelsen, Raheem Sterling, Brendan Rodgers, James Milner, Memphis Depay, Wayne Rooney, José Mourinho og Arséne Wenger også. Bak bildene ser man gamle Dean Court, nå Goldsands Stadium, som er nyopprykkede Bournemouths hjemmebane. Stadionkapasiteten er på drøyt 11 000. Foto: Scanpix / ALL OVER
GLEDER SEG: TV 2s Premier League-programleder Jan-Henrik Børslid ser frem til å ta fatt på den kommende sesongen. Det gjør nok Martin Samuelsen, Raheem Sterling, Brendan Rodgers, James Milner, Memphis Depay, Wayne Rooney, José Mourinho og Arséne Wenger også. Bak bildene ser man gamle Dean Court, nå Goldsands Stadium, som er nyopprykkede Bournemouths hjemmebane. Stadionkapasiteten er på drøyt 11 000. Foto: Scanpix / ALL OVER

PREMIER LEAGUE-SJEFEN: Dette gleder jeg meg aller mest til i 15/16-sesongen

Jan-Henrik Børslid lader opp til ny sesong.

Få med de siste overgangene og ryktene i TV 2s overgangssenter!

Det nærmer seg! På Old Traford neste lørdag klokken 13.45 sparker Manchester United og Tottenham i gang 2015/2016-sesongen foran 75 000 elleville fotballelskere – og «inne i skjermene» til flere hundretalls millioner Premier League-seere.

Det kribler i blodet til TV 2s Premier League-programleder Jan-Henrik Børslid. Allerede torsdag reiser han til England for å starte oppvarmingen. Denne gangen blir han værende på balløya i elleve dager. Men hvilke forventninger har den smørblide bergenseren til den kommende sesongen?

– Det virkelig store i år blir toppkampene. Oppgjørene mellom Manchester United, Manchester City, Arsenal, Chelsea og Liverpool. Disse slagene kommer til å bli fascinerende spennende, sier Børslid, før han trekker pusten og fortsetter:

– Chelsea tok tittelen i fjor. United og van Gaal vil nærme seg i år. Van Gaal har sagt at han skal vinne ligaen, og United bruker penger som bare det. Det samme gjelder for City og Arsenal. Og også Pellegrini og Wenger har sagt at de skal vinne ligaen. Ja, til og med Wenger...

Se Børslids tre «gleder-seg-til-punkt» lengre nede i artikkelen!

Les alle TV 2s Premier League-tips her!

I tillegg til de fire store klubbene tror Børslid også at Liverpool kan komme til å melde seg på i tittelkampen.

– Ja, hvorfor ikke? spør Børslid før han svarer seg selv:

– Liverpool har handlet smart med tanke på Brendan Roders' filosofi. Med maks uttelling kan Liverpool kjempe om tittelen. Det er det vel ingen som tror på, men det var det heller ingen som trodde på i 2013/2014-sesongen da de ble nummer to. Rodgers har et lag bestående av mange arbeidsjern, og holdningen er litt slik; «Verden er etter oss og vi skal slå tilbake», sier Børslid mens han knytter neven og holder den opp foran seg.

Spill Premier League-manager: Her kan du utfordre TV 2s ekspertpanel i Premier League-manager!

Heftig kjøreplan
39-åringen, som har ledet TV 2s Premier League-sendinger siden høsten 2012, har litt av noen dager foran seg. Og nå må du holde deg fast – for her serverer han deg planen:

– Vi reiser til London i ettermiddag, og det skal satses ekstremt hardt. Vi skal angripe sesongen som vi aldri tidligere har gjort det. Første post er Community Shield førstkommende søndag. Da er Petter Myhre, Erik Thorstvedt, Øyvind Alsaker og jeg på plass på Wembley. Mandagen starter nedtellingen for alvor, da er vi i London og besøker et par klubber der. Tirsdag reiser vi til Liverpool og onsdag går turen videre til Manchester der vi blir til etter at lørdagskampene er ferdigspilte. Myhre, Ronny Johnsen, Alsaker og jeg kjører på med Premier League-studio fra innsiden av Old Trafford. Dagen etter drar Alsaker til London for å ta for seg kampen mellom Arsenal og West Ham, mens vi andre drar til Britannia og Stoke-Liverpool, der vi rigger opp studio og får besøk fra blant andre David James. Mandag reiser vi hjem, så kampen mellom West Bromwich og City mandag kveld tar Aleksander Schau seg av fra Bergen, forteller en tydelig ivrig programleder.

Se Community Shield søndag kl. 16.00 på TV 2 og TV 2 Sumo!

Som så mange andre som elsker engelsk fotball, har Børslid store forventninger til den kommende sesongen. Blant høydepunktene i den forrige sesongen trekker den 39 år gamle programlederen frem Charlie Adams drømmemål mot Chelsea.

– Vi kåret det vel til årets mål. Dette er slikt man bare kaller for et «øyeblikk». TV-produsenten var litt uheldig der, og fikk egentlig ikke med seg hva som skjedde. Og så plutselig ligger ballen i målet bak Courtois. Vi så på hverandre i studio og spurte hverandre om vi hadde sett riktig, mimrer Børslid.

Men det er ikke fortiden denne artikkelen skal handle om, det er fremtiden. De kommende øyeblikkene som skal gi publikum og TV-seerne frysninger. De store kampene og de vakre målene. Den magiske stemningen.

Børslid tenker seg nøye – og kjapt om. Han har ikke fått lange tiden til å forberede seg, så svarene kommer spontant med innlevelse og «rett fra levra».

  • – Hva jeg gleder meg mest til? Den er ikke enkel. Men det første må være spillet mellom managerne i toppklubbene. Mourinho, van Gaal, Wenger, Pellegrini og Rodgers... Bare hør på de navnene. Se for deg det psykologiske spillet. En ting er at jeg gleder meg til selve kampene, men å se hvordan managerne opptrer er helt fantastisk. Hilser de før kampen? Hvordan hilser de? Takker de for kampen? Hva sier de før og etter kampen? De øyeblikkene der må man bare få med seg. Nærbildene av en rasende Wenger eller enn hånflirende Mourinho. Det må jo bli bra det, sier Børslid, før han beveger seg over på neste «gleder-seg-til-punkt»:

  • – Nykommerne er alltid moro å følge. Se på lille Bournemouth som har en stadionkapasitet på så vidt over 10 000. Nå skal de leke med de store guttene. Dette er altså en klubb som Claus Lundekvam og Southampton spilte det man nærmest kan kalle en årlig veldedighetskamp mot, bare for noen få år siden, slik at de skulle få litt penger inn i klubbkassen. Nå skal de spille mot Southampton i Premier League. Det blir jo ikke bedre, fastslår han før han durer videre mot punkt nummer tre på listen:

  • – Det må bli alle de nye spillerne. De som har skiftet klubb innad i Premier League og de som har kommet til utenfra. Kan Schweinsteiger løfte United til topps? Og så Sterling i City, da. Tenk når han skal tilbake til Anfield! Og hva med Depay? Tar han steget? Kan han bli det Cristiano Ronaldo en gang var for United? Takler han presset? Og hva med alle de andre talentene som er på vei opp? Hvem slår gjennom? Sånn som dette kunne jeg fortsatt i det uendelige...

Les alt om Premier League her!

– Hvem eller hva blir sesongens store overraskelse?

– Det er kanskje litt ønsketenkning, men vi har en unggutt i West Ham som jeg håper slår til. Martin Samuelsen kan plutselig få spilletid i Premier League. Og like plutselig digger manager Slaven Bilic ham. Nå har vi en Hangeland som synger på det siste verset, Alexander Tettey vet vi kommer til å gjøre jobben i Norwich, og Joshua King blir sannsynligvis brukt mest som innbytter i Bournemouth. Vi trenger med andre ord en ny norsk hit i Premier League. Og Martin Samuelsen kan med litt flyt være den spilleren vi har lengtet etter.

– Hvorfor akkurat ham?

– Han er en herlig type, han elsker å spille fotball og han er ikke redd for noe. Han er en gutt man virkelig håper skal lykkes. Og plutselig har vi en norsk wonderboy i Premier League. Se på Solskjær! Det var jo ingen som trodde at han kunne slå gjennom for United i Premier League. Det vil være mindre overraskende dersom Samuelsen slår gjennom i West Ham det faktum at Solskjær ble en hit i United, sier Børslid bestemt.

– Hva er det som absolutt ikke kommer til å overraske deg i sesongen 2015/2016?

Børslid gliser bredt og slår neven i bordet.

– At dette kommer til å bli den heftigste sesongen i engelsk toppfotball noensinne!

Se Premier League-kampoppsettet på altomfotball.no!