GIR SEG I FKH: Asbjørn Helgeland. Foto: Jan Kåre Ness/NTB scanpix
GIR SEG I FKH: Asbjørn Helgeland. Foto: Jan Kåre Ness/NTB scanpix

Davy om Helgeland:
– Han er Tippeligaens dyktigste sportssjef

Haugesunds sportssjef Asbjørn Helgeland gir seg etter seks og et halvt år i jobben.

FK Haugesunds sportssjef Asbjørn Helgeland har bestemt seg for å takke for seg etter fredagens vestlandsderby mot Viking.

Det melder klubben i en pressemelding onsdag ettermiddag.

– Jeg blir med ut uken, og mitt siste offisielle oppdrag som sportssjef blir førstkommende fredag, bekrefter Helgeland overfor TV 2.

Meldingen om at Helgeland takker av kommer samme dag som det ble klart at Haugesund henter to nigerianske talenter fra belgiske KAA Gent på lån ut sesongen.

– Morsomt å avslutte med et ekte vestlandsoppgjør
Sportssjefen sier til TV 2 at det ikke ligger noe dramatikk bak valget han nå har tatt.

– Nei, det gjør det ikke. Jeg har min siste arbeidsdag på fredag, og det blir morsomt å avslutte denne perioden med et ekte vestlandsoppgjør. Grunnen til at jeg gir meg nå, er at klubben står overfor en del økonomiske utfordringer i tiden som kommer.

– Det er derfor du trekker deg?

– Ja, det kan man si. Jeg har hatt noen samtaler med klubben og forstått det slik at de ønsker å snu alle steiner. Da jeg hørte det, fant jeg ut at jeg kunne tre til side. Men dette ble vi enige om sammen, forklarer 49-åringen.

– Skremmende ikke å ha noen planer
Asbjørn Helgeland har vært sportssjef i FK Haugesund i seks og et halvt år. Det første han gjorde som sjef var å ansette Jostein Grindhaug som hovedtrener. Høydepunktet kom i 2013 da Haugesund tok bronsemedalje i Tippeligaen i 2013.

– Det er utvilsomt noe av det kjekkeste jeg har vært med på, fastslår Helgeland, som innrømmer at han ikke aner hvor veien går videre.

– Det er litt skremmende, men samtidig også litt pirrende ikke å vite hva som skjer fremover. Jeg har absolutt ingen planer, sier han bombastisk før han fortsetter:

– Eller jeg har faktisk én plan. Jeg skal male huset. Det har jeg lovet konen min Marie, flirer den tidligere midtbanespilleren, som i sin aktive karriere spilte nesten 150 kamper og scoret over 40 mål for Haugesund.

Nå gleder den avtroppende sportssjefen seg til en etterlengtet ferie.

– Ferie er noe jeg ikke har hatt på en god stund, så det skal bli deilig. Jeg vil uansett påpeke at jeg vil være behjelpelig overfor FKH i tiden som kommer. Vi er for eksempel midt i et overgangsvindu, og selv om går på mitt siste offisielle oppdrag på fredag, vil jeg bidra med en del praktiske ting som jeg ennå ikke har fått avsluttet.

Davy: – Helgeland har vært sentral
TV 2s egen Davy Wathne er full av lovord om det Helgeland og Haugesund har fått til de siste årene.

– Det er helt fantastisk. Haugesund er en mønsterklubb ledet av dyktige mennesker, som i fellesskap har skapt prestasjoner langt utover forutsetningene, sier Wathne og legger til:

– Asbjørn Helgeland har i aller høyeste grad vært sentral i dette. Haugesund har vært utrolig dyktige på spillerlogistikk og erstattet såkalt uerstattelige spillere på forbilledlig vis. Det har vi sett gang på gang. I mine øyne er han Tippeligaens dyktigste sportssjef, og han representerer i så måte verdiene og kompetansen som mange andre klubber mangler.