KLAR FOR HAUGESUND: Sad`eeq Yusuf Ahmat skrev onsdag under på en lånevatlae med FK Haugesund.  FOTO: PER IVAR REINE/FK HAUGESUND / PER IVAR REINE/FK HAUGESUND
KLAR FOR HAUGESUND: Sad`eeq Yusuf Ahmat skrev onsdag under på en lånevatlae med FK Haugesund. FOTO: PER IVAR REINE/FK HAUGESUND / PER IVAR REINE/FK HAUGESUND

Nigeriansk stortalent (19) klar for Haugesund

– Han minner om Paul Pogba i spillestil.

Sad'eeq Yusuf Ahmat skrev onsdag under på en lånekontrakt med FK Haugesund.

Tippeliga-klubben låner stortalentet fra belgiske K.A.A. Gent ut sesongen, opplyser FKH i en pressemelding.

– Minner om Pogba
FK Haugesund hevder at nysigneringen minner om Juventus-stjernen Paul Pogba i spillestil.

Unggutten imponerte nemlig stort i en vennskapskamp mot FCV Dender kun énn uke etter at han signerte for Gent.

– I en kamp hvor flere av a-lagsspillerne fra Gent spilte var det Sad'eeq Yusuf som ble trukket frem som den store overraskelsen. Den respekterte belgiske nettsiden voetbalprimeur.be, rapporterte følgende: «Gent vinner sin kamp stort, mye takket være nysigneringen Sad'eeq Yusuf som minner om Paul Pogba i sin spillestil», opplyser FK Haugesund.

Ifølge FKH skal Gent ha kapret seg underskriften til nigerianeren i mars i konkurranse med storklubber som Ajax, Liverpool og Juventus.

– God skuddfot og en god avslutter
Haugesund beskriver unggutten, som er hentet på lån ut 2015-sesongen, slik:

– Yusuf er 1,85 høy og blir fremhevet som en kreativ angripende midtbanespiller/spiss. Han har spilt i fire pre-season kamper for Gent og scoret også flest mål i de kampene. Han er veldig god på å posisjonere seg, løpe i bakrom, er fysisk sterk, og god foran mål. Meget sterk skuddfot og en god avslutter, opplyser FKH.

FKH ligger på en foreløpig 13. plass på Tippeliga-tabellen. Avstanden ned til Tromsø på kvalifiseringsplassen og Mjøndalen under streken er bare to poeng.

Troost-Ekong deltok på trening
Som TV 2 Sporten tidligere har meldt, er også nigerianeren William Paul Troost-Ekong nærmest klar for FK Haugesund.

Troost-Ekong kommer på lån fra belgiske KAA Gent og deltok onsdag på sin første trening med klubben.

Klubben er enig med spilleren om de personlige detaljene, men det gjenstår noen dokumenter endelig en avtale kan fullføres.