Nye Ford Galaxy er klar for det norske markedert – nå også tilgjengelig med firehjulsdrift. Forøvrig er 7 seter standardutstyr.
Nye Ford Galaxy er klar for det norske markedert – nå også tilgjengelig med firehjulsdrift. Forøvrig er 7 seter standardutstyr.

Populær familiebil med en viktig nyhet

Kommer til høsten – nå er prisene klare:

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I klassen for romslige flerbruksbiler, stiller Ford sterkt med to modeller: S-Max og Galaxy. Nå er det klart for lansering av sistnevnte, som er den største og romsligste personbilen Ford har i sortimentet sitt, med firehjulsdrift.

Det har vært en mangelvare til nå. Med tanke på hvor sterkt økende interesse det er for 4x4 blant nybilkjøpere i Norge, er det en viktig nyhet.

Galaxy vil dermed bli en enda mer aktuell kandidat, i konkurranse med blant andre VW Touran, som også kommer i helt ny utgave i sommer.

7 seter som standard

Nå er også prisene klare for nye Galaxy. De starter på 451.000 kroner, for versjonen med 120 hks dieselmotor. Grunnutgaven, som kalles Trend, vil ha blant annet elektriske nedfellbare 3 seterad (7 seter totalt), DAB+, automatisk klimaanlegg, oppvarmet frontrute og trafikkskilgjenkjenning som standardutstyr.

Prisene starter på 451.000 kroner.
Prisene starter på 451.000 kroner.

Men de fleste her hjemme vil nok gå for Titanium utstyrsnivå - som koster 14.000 kroner ekstra. Da får du blant annet 17" alufelger, LED-kjørelys, 10,1" instrumentdisplay i farger, lyddempende vinduer, i tillegg til utstyret nevnt over.

Les også: Dette er utrolig mye familiebil for 200.000 kroner

AWD-prisene

Ønsker du firehjulsdrift, må du velge dieselmotorene på enten 150 eller 180 hk, med henholdsvis 6-trinns manuell girkasse og 6-trinns PowerShift automatgir. Prisene her er fra 515.000 og 585.000 kroner med Titanium utstyrsnivå.

Fords AWD-system leverer forbedret veigrep og fremkommelighet ved å kontinuerlig overvåke og sende kraft til hjulene som har mest grep. Det intelligente AWD-systemet bidrar også til bedret drivstoffeffektivitet og lavere CO2-utslipp.

Les også: Samme navn – men den ene bør du styre unna

Over 200 hk

Galaxys motorprogram består ellers av den nye 2.0-liters TDCi Bi-turbo dieselmotor på 210 hk med 450 nm dreiemoment allerede fra 2.000 o/min.

Den vil også være tilgjengelig med den nye drivstoffeffektive 1.5-liters EcoBoost-bensinmotoren, med en effekt på 160 hk.

Alle Galaxy-motorene innfrir Euro 6 utslippsstandard og har regenerativ lading, Auto-Start-Stop og aktiv grillukkerteknologi.

Viktig utstyr

Ford har også sørget for å utstyre bilen med en del praktiske innovasjoner og avanserte førerassistanseteknologier, som for eksempel inkluderer:

Intelligent hastighetsbegrenser. Den overvåker fartsgrensene og tilpasser bilens hastighet til gjeldende fartsgrense. Dermed kan sjåføren slappe mer av bak rattet med redusert risiko for fartsovertredelser.

- Antikollisjonsassistent med fotgjengeroppdagelse, som i beste fall vil kunne hindre påkjørsel av fotgjengere, eller redusere alvorlighetsgraden av et eventuelt sammenstøt.

Førermiljøet i Ford Galaxy minner mye om det du finner i søstermodellen S-Max.
Førermiljøet i Ford Galaxy minner mye om det du finner i søstermodellen S-Max.

- Dynamiske og adaptive LED hovedlys, med blendingsfrie fjernlys - oppdager møtende trafikk og reduserer lys som kan blende samtidig som andre deler av veien gis optimal belysning.

- Frontkamera med 180-graders visning som forbedrer sjåførens sikt når det kjøres ut av en parkeringsplass eller inn i et kryss, og bildet vises på en 8-tommers skjerm i midtkonsollen

Med intelligent AWD kan Galaxy trekke en tilhenger med totalvekt opptil 2.000 kilo.

Les også: Brukte flerbruksbiler: Ikke alle gode ting er tre ...