<span data-lab-font-icon="icon-play" class="lab-font-icon icon-play txt-red" id="ext-gen1438" data-lab-color="txt-red"> </span>Se God sommer Norges intervju med Trine her:

Lag Trines lekre sommerdessert i en fei!

Trine Sandberg (50), kvinnen bak Norges største matblogg, lager desserten «Eton Mess».

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Med over 30.000 unike lesere og 100.000 sidevisninger er Trinesmatblogg.no Norges mest leste blogg av slitt slag. På besøk hos God sommer Norge vartet Trine opp med en lekker dessert som passer utmerket til sommerens middagsselskaper.

Desserten «Eton Mess». FOTO: TRINESMATBLOGG.NO / PRIVAT
Desserten «Eton Mess». FOTO: TRINESMATBLOGG.NO / PRIVAT

«ETON MESS» – PIKEKYSS MED FLØTEKREM OG BRINGEBÆR (ca. 4 porsjoner)

• ca. 12 pikekyss
• 3 dl kremfløte
• sukker
• 1 lime, finrevet skall
• 300 g friske bringebær (eller jordbær)

Pikekyss 
• 2 eggehviter
• 125 g sukker

Slik gjør du:

– Lag gjerne pikekyssene dagen før, eller kjøp ferdige. Skill eggene. Pass på at det ikke blir med noe av eggeplommen oppi eggehviten, for da får du ikke pisket marengsen stiv. Bruk en kjøkkenmaskin med visper(pass på at bollen er helt ren), og pisk eggehvitene uten å tilsette sukker til du får et hvitt og halvstivt skum. Tilsett halvparten av sukkeret og fortsett å piske til blandingen blir enda litt stivere. Deretter tilsetter du resten av sukkeret, litt etter litt. Pisk videre til du har en glatt, skinnende og stiv marengs.

– Finn frem to bakebrett som du kler med bakepapir. Bruk en sprøytepose eller lignende, ha i marengsen og lag "topper" av ønsket størrelse. Sett begge brettene i stekeovnen og stek dem ved 100 grader varmluft i ca. 1 time (avhengig av størrelsen på pikekyssene) til marengsen er crispy utenpå, men fortsatt litt myk inni. Skru av ovnen og la marengsen stå i stekeovnen (med døren igjen) til den er helt avkjølt. Marengsen kan gjerne stekes flere dager før den skal serveres, men det er viktig at den oppbevares tørt.

– Bruk en gaffel og rør ca. halvparten av bærene raskt sammen med litt sukker. Legg den andre halvparten til side. Vask limen og riv skallet (kun det grønne) med et fint zesterjern eller lignende. Rør limeskallet sammen med ca. 1 ts sukker. Pisk kremen stiv sammen med ca. 1 ts sukker. Smuldre marengsen grovt (klem dem gjerne sammen med hendene).

– Rett før servering fordeler du rørte bær, fløtekrem, marengs og hele bær lagvis i en stor serveringsbolle eller i porsjonsskåler, gjerne i to omganger. Topp det hele med noen hele bær og dryss litt av limesukkeret over. Nytes umiddelbart, mens marengsen enda er sprø.

VELBEKOMME!