PRESENTERT: Slik presenterer PSG kjøpet av Angel Di Maria. Foto: PSG
PRESENTERT: Slik presenterer PSG kjøpet av Angel Di Maria. Foto: PSG

Bekreftet: Di María omsider solgt til PSG

Ángel Di María forlater Manchester United etter kun én sesong.

En av sommerens store overgangssagaer er omsider over.

PSG og Manchester United bekrefter torsdag at Ángel Di María bytter ut Old Trafford med Parc des Princes kommende sesong. 

– Di Maria ønsket seg en ny utfordring, og klubben ønsker ham alt det beste for fremtiden, skriver Manchester United på sine hjemmesider om overgangen.

Betaler 572 mill. kroner i overgangssum
Argentineren bestod tidligere den medisinske testen i Doha og er nå formelt klar for sin nye klubb. Han har skrevet under en kontrakt som binder ham til klubben til 2019. 

Ifølge anerkjente BBC betaler PSG 44,3 millioner pund (572 millioner kroner etter dagens kurs) i overgangssum til Manchester United. Det betyr omlag 60 millioner kroner mindre enn det Manchester United punget ut med for å hente Di Maria fra Real Madrid i fjor sommer.

Di Maria har skrevet under på en fireårskontrakt med PSG og vil tjene omlag 130 millioner kroner i grunnlønn i året, rapporterer britiske medier.

– En viktig klubb
– Jeg er veldig glad for å ha skrevet under for Paris Saint-Germain. Det er en klubb som vant alle titlene i Frankrike forrige sesong, og er en viktig klubb, sier Di Maria om overgangen til Sky Sports News.

– Klubben tok seg til kvartfinalen i Mesterligaen forrige sesong. Mitt hovedmål blir å komme til Paris å hjelpe klubben lenger enn til kvartfinalen, for PSG har slitt i Mesterligaen de siste sesongene. Jeg vil gjøre mitt ytterste for å hjelpe klubben med sine mål og komme til finalen i Mesterligaen, fastslår den tidligere Manchester United-stjernen.

– Nå kan jeg ikke vente til å spille i PSGs drakt, sier Argentinas landslagsstjerne til den franske klubbens hjemmeside.

– Beviser vår ambisjon om å bli Europas beste
PSG-president Nasser Al Khelaifi er strålende fornøyd med den megarike klubbens storsignering.

– Vi er veldig stolte over at Angel Di Maria valgte en overgang til Paris Saint-Germain. Han er en utrolig talentfull spiller. Ved å signere Di Maria har PSG nok en gang bevist sine ambisjoner om å oppnå målet om å bli Europas beste klubb, sier han i en pressemelding, ifølge Sky Sports News.

Di Maria fant seg aldri helt til rette i Manchester United og Premier League, og skal dessuten ha mistrivdes i Manchester, skal en tro engelske tabloider.

Det at argentineren og hans kone fikk sitt privat hjem ranet tidligere i år, skal være en av grunnene til at vingstjernen ønsket å flytte.

Tidenes dyreste
Stjernen slet også tidvis på banen sist sesong og til tross for en lovende start og mange assists i løpet av sesongen, ønsket nok mange at tidenes dyreste Premier League-spiller hadde mer å by på i Manchester United-drakt.

Manchester United satte ny overgangsrekord for klubben da rødtrøyene betalte 630 millioner kroner i overgangssum til Real Madrid i fjor sommer.

Argentinas VM-stjerne fra mesterskapet i Brasil i fjor ble ikke med sine lagkamerater til Manchester Uniteds oppkjøringsturné til USA i juli. Det førte til spekulasjoner om at et salg ville skje i løpet av de nærmeste ukene.

Ukjent overgangssum
Verken PSG eller Manchester United har foreløpig bekreftet hvor mye den franske klubben har punget ut med for å hente Di María til fransk fotball.

I Paris vil Di Maria bli del av et stjernespekket mannskap og bli lagkompis med folk som Zlatan Ibrahimovic og spissen Edison Cavani.