«EITRANDES»: Artist Bjørn Eidsvåg uttrykker tydelig sinne etter at biskop sier nei til vigsel av homofile. FOTO: ROALD, BERIT / SCANPIX
«EITRANDES»: Artist Bjørn Eidsvåg uttrykker tydelig sinne etter at biskop sier nei til vigsel av homofile. FOTO: ROALD, BERIT / SCANPIX

Eidsvåg raser etter biskopens homo-nei

– Ved kirkevalget i høst skulle det vært mulig å stemme ut biskopene som representerer de kalkede graver, skriver artisten på sin Facebookside.

Prest og artist Bjørn Eidsvåg sier sin klare mening på Facebook etter at Biskop i Tunsberg bispedømme i går avslørte at han ikke støtter likekjønnet ekteskap.

«Tror vi på en skapende og levende kraft, må vi hente inspirasjonen der vi ser at rettferdighetskreftene er i sving. De er ikke i sving i kampen for at homofile og lesbiske ikke skal få gifte seg i kirken, der råder feighet og unnfallenhet, etter mitt syn», skriver Eidsvåg.

– Bullshit!

Biskop Per Arne Dahl har lenge holdt kortene tett til brystet når det gjelder hans syn på hvorvidt homofile og lesbiske skal få gifte seg i kirken. Mandag kom han med sitt svar.

«Det er ikke noe nytt at jeg står for det klassiske synet på ekteskapet som et forhold mellom kvinne og mann» skriver Dahl ifølge Tønsbergs blad.

«Spørsmålet er ikke hvor skrifttro vi er, spørsmålet er om vi ser tidlig nok hvem som undertrykkes og diskrimineres og våger å kjempe deres sak. Derfor er jeg i dag eitrandes for at nok en biskop går baklengs inn i framtida under påskudd av å være tro mot kirken. Bullshit!», fortsetter Eidsvåg i innlegget som er delt over 1600 ganger og likt av over 14.000 personer på siden.

På Kirkemøtet våren 2014 ble et forslag om egen liturgi for vigsel av likekjønnede par nedstemt. Avgjørelsen skapte kraftig debatt og flere valgte å melde seg ut av den norske kirke etter dette.

Bjørn Eidsvåg ønsker ikke å kommentere innlegget overfor TV 2 utover det han har skrevet.

Biskop i Tunsberg bispedømme Per Arne Dahl er heller ikke tilgjengelig for kommentar.