SKIFTER BEITE: Tidligere Aalesund-spiller Abderrazzaq Hamed-Allah flytter fra Kina til Qatar. (Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix)
SKIFTER BEITE: Tidligere Aalesund-spiller Abderrazzaq Hamed-Allah flytter fra Kina til Qatar. (Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix)

Frykter AaFK kan snytes for millionbeløp

Har krav på 25 % av overgangssummen når Abderrazzaq Hamed-Allah selges fra kinesisk til qatarsk fotball.

Abderrazzaq Hamed-Allah gikk i februar i fjor fra Aalesund til kinesiske Guangzhou R&F for rundt 34 millioner kroner. 

Bare et drøyt år senere er marokkaneren på flyttefot igjen.

Sunnmørsposten skriver at Hamed-Allah skal være klar for å fortsette fotballkarrièren i Qatar og klubben El Jaish SC.

Dette er i utgangspunktet godt nytt for Aalesund som sikret seg en 25 % videresalgsklausul da Hamed-Allah dro til Kina i fjor. Men klubbdirektør Henrik Hoff føler seg ikke sikker på at pengene vil dukke opp som avtalt.

– Vi har fått signaler via agenter at Guangzhou R&F synes 25 % er for mye, og at de dermed forsøker andre utveier, sier Hoff til TV 2.

– Men inntil videre forholder vi oss rolig. Vi må bare avvente og se hva som skjer. Det er ikke vi som styrer, fortsetter han.

Hoff utelukker ikke at AaFK kan ta i bruk juridiske virkemidler for å få pengene klubben har krav på.

– Selger de så skal vi ha 25 % fra første krone, men vi må ty til de tiltakene vi kan hvis det skulle gå andre veien, sier han.

Hamed-Allah har ifølge Transfermarkt notert seg for 25 mål og 6 målgivende pasninger på 32 kamper for kinesiske Guangzhou R&F.

24-åringen kom til Aalesund for 8 millioner kroner fra Olympic Safi i 2013.