Her redder moren (30) livet til sønnen, før hun blir slukt levende av rulletrappen

Toppen av rulletrappen kollapset, og kvinnen ble knust til døde i maskinrommet. Vi advarer mot sterke bilder!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En kinesisk kvinne døde da at hun falt ned i en rulletrapp på et kjøpesenter i Kina. Rett før toppen av rulletrappen kollapset under henne, klarte hun å dytte sin to år gamle sønn i sikkerhet. 

Dette kommer frem av en overvåkningsvideo som viser den dramatiske hendelsen. Episoden er blitt omtalt i en rekke medier over hele verden. 

Falt ned i maskineriet

Kvinnen som ble fanget i rulletrappen, blir identifisert som 30 år gamle Xiang Liujuan, skriver nyhetsbyrået Associated Press. Videoen viser kvinnen som når toppen av rulletrappen. Plattformen på toppen av rulletrappen kollapser, og kvinnen blir fanget inne i maskineriet. 

Rett før kvinnen faller ned i maskinrommet, klarer hun å dytte sønnen i armene til noen butikkmedarbeidere på stedet. Medarbeiderne forsøker å dra kvinnen i sikkerhet, men uten å lykkes. Xiang ble drept i episoden. 

– Glemte skruene

Hendelsen skjedde klokken 10.09 lokal tid søndag. Mannskaper demonterte rulletrappen, og fant kvinnens kropp fire timer senere, ifølge lokale medier. Ulykken skjedde på et kjøpesenter i Jingzhou i Hubei-provinsen i Kina. 

Ifølge ubekreftede meldinger er det nylig blitt utført vedlikeholdsarbeid på rulletrappen. Arbeiderne skal ha byttet ut metallgulvet i toppen av trappen, men glemt å sikre det med skruer. Ulykken har skapt furoe i sosiale medier, hvor mange krever svar fra kjøpesenterets ledelse, skriver BBC som siterer Wuhan Evening News.

Det har vært flere rulletrappulykker i Kina de siste årene.