Idrettslag i Bergen i sjokk etter at søsken (11 og 13) døde i Polen

– Når man kommer så tett på, blir det helt uvirkelig. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Frøya idrettslag er i dyp sorg etter at et polsk søskenpar på 11 og 13 år omkom i en bilulykke i Polen i forrige uke. Søskenparet var bosatt i Norge.

– Den verste beskjeden man kan få

– Det var et sjokk for alle. Man hører nesten daglig om trafikkulykker, men når det kommer så tett på, blir det helt uvirkelig, sier daglig leder i Frøya Idrettslag til TV 2.

Ulykkesbilen der to barn på 11 og 13 år omkom 22. juli. FOTO: TV N
Ulykkesbilen der to barn på 11 og 13 år omkom 22. juli. FOTO: TV N

Både den 11 år gamle jenta og den 13 år gamle gutten var elever ved Damsgård skole. 13-åringen spilte basket og fotball i Frøya Idrettslag. 

– Dette er den verste beskjeden man kan få som idrettsleder, sier Osland.

Godt likte barn

Idrettslaget og medelever ved skolen er svært preget av nyheten. De skal samles på skolen klokken 18 mandag ettermiddag for å være sammen og minnes søskenparet. 

Alle har bare gode ting å si om jenta og gutten. 

– Gutten brukte idrettslaget som sitt fristed etter skolen. Han var stort sett her oppe hver dag, og var veldig aktiv både i basket og fotball. Han vil bli husket som en ivrig og livlig gutt, sier Osland.

Bergens Tidende har snakket med moren til bestevenninnen til jenta. Hun sier at det gode humøret hennes var unikt.

Ulykke på motorveien

Ulykken skjedde onsdag 22. juli på motorveien i Świnice Warckie vest for Warszawa. Idrettslaget hadde hørt om ulykken, men fikk ikke bekreftet at det var søskenparet fra Bergen som var omkommet før søndag.

Talsperson for polsk politi, Agnieszka Ciniewicz.  FOTO: TV N
Talsperson for polsk politi, Agnieszka Ciniewicz.  FOTO: TV N

– Det var to voksne og to barn i bilen, som er norskregistrert. Alle de fire er registrert med polsk statsborgerskap med bosted i Norge. Polsk politi bekrefter at de to barna omkom i ulykken, sier Are Nagoda ved den norske ambassaden i Polen.

Årsaken til ulykken er ikke kjent, men polsk politi opplyser at det var en 33 år gammel kvinne som kjørte bilen. 

– Bilen traff autovernet og ble stående på tvers av veibanen. Der ble den truffet av en annen bil, sier talsperson for politiet, Agnieszka Ciniewicz til den polske TV-kanalen TV N.

Politiet har ikke bekreftet at det er en familiær relasjon mellom de voksne og barna som omkom. De to voksne og føreren av den andre bilen er innlagt på sykehus.