Mann pågrepet etter overfallsvoldtekt i Bergen

En mann i 30-årene ble i helgen pågrepet i Oslo, mistenkt for å ha overfalt og voldtatt en kvinne i Bergen tidligere denne måneden.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Han ble pågrepet i Oslo natt til søndag, opplyser politiadvokat Asbjørn Onarheim ved vold- og sedelighetsavsnittet ved Bergen sentrum politistasjon til Bergens Tidende.

Pågripelsen skjedde som følge av vitnebeskrivelser og overvåkingsbilder. De første beskrivelsene gikk ut på at mannen hadde arabisk utseende, men det er en rumener som er pågrepet, opplyser politiet.

– En polititjenestemann i Bergen kjente siktede igjen ut fra etterlysningen, sier Onarheim.

Landsomfattende søk 

Mannen ble etterlyst på nasjonalt nivå etter voldtekten, som fant sted i en gangtunnel på Nygårdshøyden i Bergen ved 4.20-tiden natt til torsdag 16. juli.

Den voldtektssiktede mannen ble overført til Bergen, der han mandag avhøres. Deretter skal politiet ta stilling til om og eventuelt når mannen skal fremstilles for varetektsfengsling.

Ung kvinne

Natt til torsdag 16. juli ble det meldt om en overfallsvoldtekt i en gangtunnel mellom universitetsområdet på Nygårdshøyden og Pudderfjordbroen i Bergen, skriver BT

Offeret er en 21 år gammel kvinne. 

NTB