Den er sliten og medtatt nå, men har en fortid som en filmstjerne!. Nå skal bilen selges! Foto: ebay.com
Den er sliten og medtatt nå, men har en fortid som en filmstjerne!. Nå skal bilen selges! Foto: ebay.com

Nå kan du sikre deg en av historiens mest kjente filmbiler

 ... og det for småpenger! 

Mange mener at en knall oransje 1969-modell av en Dodge Charger med et stort sørstatsflagg på taket, også kjent som "General Lee", er den tøffeste filmbilen gjennom tidene.

Chargeren ble kjørt av Duke-gutta i TV-serien "The Dukse of Hazzard", som gikk sin seiersgang på TV mellom 1979 og 1985. Senere kom dessuten to spillefilmer som også hjalp godt på bilens popularitet...

I kjølevannet av dette ble den oransje Dodge Chargerenen stor hit som både lekebiler og modellbiler i forskjellige varianter.

Fra serien 'The Dukse of Hazzard'
Fra serien "The Dukse of Hazzard"

Les mer om den berømte bilen her: 

Gamle helter forsvinner –og dukker opp igjen

Men det har rent mye vann i Mjøsa siden den tid. Og gamle helter blir borte, eller forfaller...
Av og til dukker de imidelrtid opp igjen fra totalt uventet hold. Det er nettopp det den berømte General Lee nå har gjort.

Den er nemlig lagt ut til salgs på den amerikanske auksjonssiden ebay. Med tanke på at det er en legendarisk muskebil vi snakker om, og ikke minst kjendisstatusen som filmbil, må vel prisen sies å være småpenger.

Når dette skrives har budene på film-klassikeren så vidt passert 4.000 dollar, eller drøye 30.000 kroner.

Se hele annonsen her:

Bilen er så å si et tomt rustent skall med ratt og hjul. Foto fra ebay
Bilen er så å si et tomt rustent skall med ratt og hjul. Foto fra ebay

Skulle pusses opp

Også denne gangen er det naturlig nok en grunn til at ting er som de er. Den lave prisen speiler i aller høyeste grad bilens sørgelige forfatning.

Fronten ser ut til å ha fått en del nye karosseriplater, likevel kan ikke bilen beskrives som noe annet enn et skikkelig restaureringsobjekt. Det vil kreve både mye tid og penger å få satt den i stand igjen.

Warner bros, altså filmselskapet, politikk var visstnok å fjerns chassisnummer og å makulere title (tilsvarer vognkortet) på bilene som ble brukt. Så her trenger man en donorbil både til å gi bilen ny identitet og ikke minst manglende deler.

Dagens eier fant den unike bilen på en låve i Sør Georgia for mer enn 10 år siden. Planen var å pusse den opp og å sette den i stand. Men som så ofte før – tiden strakk ikke til og derfor selges nå bilen.

Dodge Charger: Dette blir som å selge et familiemedlem

Restene etter sørstatflagget på taket. Foto fra ebay.
Restene etter sørstatflagget på taket. Foto fra ebay.

Men er den ekte?

Selger kan for øvrig heller ikke dokumentere at dette er en ekte General Lee. Men henviser til sørstatsflagget på taket og huller som det påstår har vært brukt til kamerafester.

Men det kan altså også være en kopi. Vi vet at ombygginger og kopier til General Lee ikke er helt uvanlig, slik det ofte er med berømte og kjente biler.

Original eller ei. Vi håper uansett at noen forbarmer seg over bilen og får satt den i stand igjen. 1969-modell oransje Charger med Sørstatsflagg på taket og nummer 01 på døra blir aldri feil!

Dodge Charger: Julegaven jeg aldri glemmer

-69 Charger lakkert i oransje og med sørstatsflagg på taket og 01 på døra blir aldri feil ...
-69 Charger lakkert i oransje og med sørstatsflagg på taket og 01 på døra blir aldri feil ...