Badou-suser senket Aalesund

Aalesund og Bjørn Helge Riise klarte ikke å stoppe formsterke Bodø/Glimt.

Bodø/Glimt - Aalesund 1-0

Bodø/Glimt har virket ustoppelige i de siste kampene. Jan Halvor Halvorsens gutter har de fire siste matchene slått Vålerenga, Rosenborg, Mjøndalen og Molde.

Nå var det Aalesunds tur til å merke hva et formsterkt Bodø/Glimt-lag er i stand til å utrette.

En kanonkule fra Badou etter en drøy halvtime var nok til å skille lagene. Dermed sørget Bodø/Glimt for at de står med fem strake trepoengere og har med det gjort viktige hopp oppover på tabellen.

Det store spørsmålet for mange før kampen var om både Bjørn Helge Riise og Magne Hoseth var å se fra start i Bodø. Lillebror Riise fikk tillit på Aspmyra, men Hoseth ble spart grunnet sykdom.

– Jeg gleder meg fryktelig. Vi får håpe at jeg innfrir i dag. Jeg skal gå ut der, nyte det og trøkke til i hvert fall, sa Bjørn Helge Riise til C More Fotball før avspark.

Riise-frekkis
Begge lagene var godt defensivt orienterte den første halvtimen, noe som gjorde at de store sjansene uteble. Kanskje prøvde derfor en tent Bjørn Helge Riise å stjele showet med et tjuvtriks etter en drøy halvtime. Pavel Londak hadde nemlig fanget ballen, men Riise slo den ut av hendene på keeperen. Aalesunds nysignering innså raskt hvor dårlig skjult forsøket var, og var kjapp med å legge seg flat, noe som gjorde at han utrolig nok slapp unna kampens første gule.

– Hånden bare henger igjen, sa Riise til C More Fotball i pausen med et lurt smil om munnen.

Mot slutten av første omgang var det Bodø/Glimt som stadig ble mer dominerende, men Jan Halvor Halvorsens gutter klarte ikke å skape nok til å forhindre 45 målløse minutter.

– Vi har bra kontroll, men jeg er ikke førnøyd på den siste tredjedelen, oppsummerte Bodø/Glimt-treneren.

Badou-kanon
Etter at det var spilt en time på Aspmyra, virket det som at det måtte noe helt spesielt til for å skille lagene.

Og nettopp det sørget Badou for.

En klarering endte hos senegaleseren som ventet på 20 meter. Badou klemte til og fikk et drømmetreff som gjorde at Sten Grytebust var sjanseløs. Scoringen var Badous fjerde i årets Tippeliga.

– Jeg er veldig fornøyd. Jeg scoret et pent mål, så jeg er fornøyd på mine og lagets vegne. Det er et av de beste målene jeg har scoret, innrømmet Badou til C More Fotball etter kampen.

Aalesund er så langt i år det eneste laget som har vunnet tre kamper etter å ha ligget under. Og med litt mer nøyaktighet kunne Aron Thrándarson ha skaffet håp om en ny snuoperasjon. Islendingen fikk stå helt alene da Viuex Sané gled i egen 16-meter etter et innlegg. Men Thrándarson klarte ikke å reagere kjapt nok og sløste bort den gigantiske muligheten.

Dermed ble Badou stående igjen som matchvinner for et Bodø/Glimt som virkelig er i medvind.

Slik startet lagene:

Bodø/Glimt: P. Londak - Z. Valentin, V. Sané, B. Moe, T. Jacobsen - H. Furebotn, D. Chatto, Badou - F. Azemi, A. Sørloth, T. Olsen.

Aalesund: S. Grytebust - A. Latifu, E. Skagestad, M. Dyrestam, J. Matland - B. Riise, S. Mattila, P. Larsen, A. Thrándarson - H. Bjørdal, Mos