SLU SLANGE: Det var en klapperslange av denne typen som var på hugget da Todd Fassler skulle ta en selfie. Bittet er meget farlig og kan være dødelig, ifølge Store norske leksikon. FOTO: AP Photo/Eric Gay
SLU SLANGE: Det var en klapperslange av denne typen som var på hugget da Todd Fassler skulle ta en selfie. Bittet er meget farlig og kan være dødelig, ifølge Store norske leksikon. FOTO: AP Photo/Eric Gay

Todd skulle bare ta klapperslange-selfie, sssssjekk sykehusregninga!

Amerikanerens mislykkede selfieforsøk skaper debatt om det amerikanske helsevesenet. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Såkalte selfies er for lengst blitt en hit på sosiale medier. Og stort sett er selfies både ufarlig og uskyldig moro. 

Men noen ganger går det fryktelig galt. 

TV 2 har tidligere skrevet om sportsreporter Kelly Nash som risikerte livet da hun skulle ta et selvportrett. Og noen glemmer at bjørner er farlige dyr når de jakter hjerter og kommentarer på Instagram. I Russland har myndighetene satt i gang en storstilt kampanje etter flere dødsulykker med selfies involvert

En klapperslange-ssssselfie er heller ikke en god idé... Det fikk Todd Fassler fra San Diego i Sør-California lære på den harde måten.

Mislykket selfie-forsøk

Det var den 4. juli at Todd Fassler ble bitt av klapperslange på Barona Spaceway like utenfor San Diego. Det var den lokale tv-stasjonen ABC 10 News som først fortalte om amerikanerens mislykkede selfie-forsøk. 

– Den lammet kroppen min, sier Fassler til tv-stasjonen.

Amerikaneren måtte straks ha legehjelp. Han tømte ikke bare ett, men to sykehus for antivenin – motgift for slangebitt. 

Fikk millionregning

Men det virkelige sjokket kom først da Fassler fikk regningen for oppholdet. ABC 10 News reporter har tweetet et bilde av regningen, som er på utrolige 153.000 dollar, det vil si rundt 1.250.000 norske kroner!

Regningen er blitt en nasjonal nyhetssak i USA, og er blant annet blitt omtalt av Washington Post. – Dette klapperslangebittet til 153.000 dollar er alt som er galt med det amerikanske helsevesenet, skriver avisen. 

Dyre ampuller

Den enorme sykehusregningen får til og med oppmerksomhet langt utenfor landets grenser. 

Prisen på antivenin blir trukket frem som en av årsakene til den sjokkerende størrelsen. Et gjennomsnittlig slangebitt krever cirka 12 ampuller med motgiften.

– Akkurat nå, ampuller koster cirka 5000 dollar per stykk for pasienten, sier Richard Clark ved UCSDs giftkontrollsenter til ABC 10 News.

Mangelen på konkurranse blir også trukket frem. Det er nemlig bare en produsent som lager motgiften. 

Dette er imidlertid ikke første gang at høye sykehusregninger i USA blir en del av den offentlige debatten. I 2012 fikk nordmannen Dag Are Trydal oppmerksomhet i både norske og amerikanske medier på grunn av en regning på 143.000 dollar etter et klapperslangebitt, ifølge tv-stasjonen

Ifølge universitetet i San Diego, blir det rapportert om rundt 100 klapperslangebitt i California hvert år.

Slapp løs slangen

Ironisk nok hadde Fassler også en klapperslange som kjæledyr i et år, men valgte å slippe reptilen fri etter den dumdristige selfie-episoden.

Huffington Post har et råd til alle som vil ta selfies med ville dyr: Ikke gjør det.