FÅR ØKONOMISK HJELP: Kim Robin Johansen og Daniel Harbo, Erlandsens conditori. FOTO: INGVILD GJERDSJØ/ TV 2
FÅR ØKONOMISK HJELP: Kim Robin Johansen og Daniel Harbo, Erlandsens conditori. FOTO: INGVILD GJERDSJØ/ TV 2

NY PENGEGAVE TIL ERLANDSENS CONDITORI:

– Vi vet hvor mye det betyr å ha noe meningsfylt å gjøre

Det har lenge sett mørkt ut for konditoriet, men nå er det flere som vil hjelpe til med å holde bedriften i gang.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

TV 2 fortalte historien om Kim Robin Johansen (22) og Daniel Harbo (34) i programmet Vårt Lille Land i vinter.

Konditoriet de drev sammen med Malin Victoria Groth Pettersen, stod da i fare for å måtte legge ned på grunn av økonomien. Den gangen ble de reddet, men senere ble det igjen vanskelig for konditoriet å fortsette driften.

Johansen og Harbo er psykisk utviklingshemmede og trenger en assistent til å hjelpe dem å drive kafeen, men har fått avslag på søknadene om midler til en såkalt brukerstyrt personlig assistent.

Lokal støtte

Før helgen var det en lokal næringsdrivende som bestemte seg for å bidra med lønn til de ansatte ut august. Han tok seg også av gjelden til den lille kafeen.

Nå har også stiftelsen KOA HelseRehab slengt seg på: De bidrar med 100.000 kroner til kafeen, skriver Halden Arbeiderblad, som først omtalte saken.

– Vi er generelt engasjert i dette temaet, og spesielt fordi min kone Mona og jeg har en sønn som er psykisk utviklingshemmet og barneautist. Vi vet hvor mye det betyr for dem å ha noe å gjøre som de synes er meningsfylt, sier administrerende direktør i selskapet, Morten Sørgård til Halden Arbeiderblad.

Ekteparet har ifølge avisa flere ganger tidligere tenkt på å hjelpe Erlandsen.

Bjørn Slåtterø som er i styret til Erlandsen conditori er positivt overrasket over pengene.

– Jeg har faktisk ikke visst om dette før jeg leste om det i dag tidlig, så jeg vet lite, men det er jo absolutt en gladnyhet, sier Slåtterø til TV 2.

Slåtterø fikk søndag formiddag bekreftet pengegaven av Morten Sørgård i KOA HelseRehab.

Han understreker at konditoriet fortsatt ikke skal drives av gaver og engasjerte mennesker, men sier det gir bedriften et behagelig pusterom.

– Nå får vi en buffer og rom til å konsentrere oss om noe annet enn bare kroner og øre, det er en veldig uvant og behagelig følelse, sier Slåtterø.

Lippestad hjelper til

En annen som vil hjelpe er advokat Geir Lippestad, som også stiller opp for kafédriverne.

– Dette konditoriet må ikke stenge. Jeg har oppfordret dem til å holde ut til jeg får sett på saken og vurdert mulighetene sammen med driverne. Jeg er alltid optimist, sa Lippestad til TV 2 tidligere i sommer.

Advokaten skal treffe eierne på kaféen i midten av august.