DEKKET TIL: Dette bildet tikket inn på mobilen til båteieren søndag morgen.  FOTO: PRIVAT / POLITIET
DEKKET TIL: Dette bildet tikket inn på mobilen til båteieren søndag morgen. FOTO: PRIVAT / POLITIET

Bildet av innbrudstyven tikket inn på mobilen på morgenkvisten

Båteieren hadde montert inn kamera med sensor etter at båttyver begynte å herje i havnen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Søndag morgen klokken halv seks tikket det inn en melding med bilde av en ukjent person på mobilen til en sunnmøring. Mannen hadde dekket til ansiktet, og var på vei opp i båten til båteieren. 

– Det er en kar som har montert inn et kamera med sensor, og han fikk bildet på morgenkvisten. Vi har sjekket båten, og gjerningsmannen har ikke gjort noe mer enn det man ser på bildet, sier operasjonsleder i Sunnmøre politidistrikt, Borge Amdam, til TV 2. 

Ber folk sjekke båtene

Båten ligger fortøyd i Kjerringsundet utenfor Ålesund. Ifølge politiet er dette et område som har vært plaget mye av tyverier den siste tiden. Det er nok også derfor båteieren har investert i fotoutstyr. 

– Han har vel fått med seg at det er mye problemer med tyverier av påhengsmotorer og sånn. De går vanligvis ikke etter så store båter som denne, sier Amdam. 

– Men det er ikke overraskende om det er stjålet noe derfra. Vi har ikke fått andre meldinger om skade eller tyveri fra andre båter, men ber alle som har båt i området om å sjekke. 

Fant båttyv i dyp søvn

Senest lørdag pågrep politiet en båttyv, men han var av det trøtte slaget. 

– Han stakk av fra politiet, og ble funnet igjen sovende i båten i Ulsteinvik. 

Foreløpig har det ikke meldt seg vitner som kjenner igjen skurken, men politiet ber de som sitter på informasjon om å ta kontakt på telefonnummer 02800.