Kristoff sliter med sår hals

– Hvis jeg føler meg dårlig, kan det bli tøft, sier Kristoff til TV 2.

Alexander Kristoff har føler seg ikke vel før den nest siste etappen som avsluttes opp Alpe d'Huez.

Se intervju med Kristoff øverst i saken!

– Jeg har litt vondt i halsen. Jeg håper det skal gå greit. Jeg hadde faktisk, nå skal jeg ikke si at det var feber, men jeg hadde litt over 37 grader i morges, sier Kristoff til TV 2.

Kan bli tøft

– Har det noe å si at dere har vært oppe i høyden og overnattet?

– Ja, det er kanskje litt tørrere luft oppe i høyden, så sånn sett kan du bli litt tørrere i halsen av det. Jeg vet ikke helt. Det har vært harde løp og kroppen er på limiten, fortsetter Kristoff.

– Men du sier at du hadde litt feber altså?

– Ja, i alle fall 37,3 var det jeg hadde under armen. Jeg pleier egentlig å ha 36,5 under armen. Det var litt varmere enn det pleier. Jeg føler meg ikke sånn veldig syk sånn sett, det er bare at halsen er litt sår, fortsetter Kristoff.

Det er dårlig nytt før dagens knallharde fjelletappe.

– Jeg må komme meg igjennom i dag. Hvis jeg føler meg dårlig, kan det bli tøft. Akkurat nå så har jeg kommet meg litt fra i dag morges, fortsetter Kristoff.

Frykter tidslimiten

Med en litt skranglete form kan det bli tøft å komme opp det siste fjellet Alpe d'Huez. Det er dårlig nytt foran morgendagens etappe som avsluttes på Champs-Élysées. Det blir nemlig vanskelig å restituere og komme seg på dagens etappe.

– Jeg må rekke tidslimiten slik at jeg får være med i morgen. Jeg får håpe det går. Vi får se, forklarer spurteren.

– Frykter du at det ikke kan gå?

– Jeg frykter jo det, men jeg hadde fryktet det uansett, fortsetter nordmannen.

Grunn til bekymring

Alexander Kristoffs trener Stein Ørn mener det er grunn til å være litt bekymret før morgendagens etappe på Champs-Élysées.

– Han må se hvordan det går. Det har vært en temperaturomstilling mellom varmt og kaldt i høyden. De har overnattet på 1500 meters høyde med lav luftfuktighet, i tillegg til at det har vært en slitsom uke, sier Ørn til TV 2.

Svaret på Kristoffs form får vi etter dagens etappe. Kristoff har uansett ambisjoner om å hevde seg på morgendagens paradeetappe om han kommer seg innenfor tidslimiten.

– Han kjører for å hevde seg, så får vi se hvordan det går. Det har vært ekstremt hardt denne uken. Han må gjøre det beste ut av det, fortsetter Ørn.