Strandløver reddet hammerhai fra krokene

Logan handlet resolutt da han oppdaget at haien hadde problemer. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Logan Lakos oppdaget forleden en hammerhai med to kroker hengende fast til hodet på en strand i Destin i delstaten Florida, melder CBS

Han tok raskt grep, mens storebror Marcus filmet med mobiltelefonen. Ifølge Logan var det adrenalinet som drev ham, i tillegg til at han ville beskytte moren, som også var i vannet. 

I videoen kan man se yngstebroren resolutt dra haien inn på grunnere vann mens det stimler til av mennesker. Med hjelp fra flere andre klarer de å holde haien fast mens krokene dras så forsiktig som mulig ut av den uheldige haien. 

– Alle andre fikk panikk, så det var vanskelig å dra den inn. Men da folk begynte å innse at vi forsøkte å hjelpe den, så kom det flere til og hjalp, sier Logan til NBC

Etterpå sirklet haien rolig rundt på grunnen, fører den ifølge brødrene la på svøm ut i det store havet. Brødrene forteller at den ikke hadde noen synlige skader, foruten de små hullene etter krokene. 

Hammerhaien kan bli opp til seks meter lang, og veie opp mot 580 kilo. De kan angripe mennesker, men det er ikke registrert dødsfall som følge av angrep.