Norge kan få en knalltøff vei mot VM i Russland 2018

Men Mini ser muligheter for Norge foran trekningen av gruppespillet til VM-kvalifiseringen.

Lørdag klokken 17.00 trekkes gruppene til VM-kvalifiseringen i forkant av verdensmesterskapet i Russland 2018.

Trekningen kan du se direkte på TV 2 Sportskanalen, TV 2 Sumo eller i videovinduet øverst i saken! Du kan også chatte med vår reporter under trekningen.

Vinneren av hver gruppe er direkte kvalifisert for mesterskapet. Det samme er den beste gruppetoeren, mens de resterende åtte gruppetoerne spiller play off.

Veien til et mesterskap i Russland kan vise seg å bli tøff for Per Mathias Høgmo og hans lag. Norge er seedet på nivå fire før trekningen. Det betyr at gruppen kan bestå av nasjoner som Tyskland, England, Portugal, Nederland og Spania fra nivå en. Italia og Frankrike fra nivå to og Ukraina, Serbia eller Hellas på nivå tre.

Se alle de ulike pottene nederst i saken!

– Vanskelig motstander

TV 2s fotballeksper Mini tror det blir tøft for Norge å kvalifisere seg til VM.

– Jeg må innrømme at jeg ser muligheter når jeg ser på de ulike pottene, men nå har jeg fulgt landslaget i 15 år siden jeg la opp og det er ikke slik at jeg begynner å lete opp flyruter og oversikt over steder i Russland, sier Mini til TV 2.

– Jeg blir glad og litt overrasket hvis vi kvalifiserer oss til et mesterskap, fortsetter Mini.

Det kan nemlig bli veldig tøft. På det første nivået er omtrent alle storkanonene. Men det finnes også noen antatt lettere lag.

– I gruppe en er vel det beste Romania eller Wales. Romania er vel det første laget jeg kunne tenkt meg, med Wales som nummer to. De kan vi ta poeng mot. Ellers ser jeg ikke at vi kan ta poeng mot de andre lagene der. Kroatia har vi fått erfare nå er en vanskelig motstander. Så spørs det hva som er verst av Spania, Nederland og Tyskland, sier Mini til TV 2.

Kan få Italia eller Frankrike

Fra nivå to kan Norge trekke lag som Frankrike og Italia. Skulle det bli et av de to kombinert med en toppnasjon fra den første potten blir veien knalltøff. Men Mini ser også håp.

– Island er en god trekning fra gruppe to. Selv om de er sykt god nå, så har vi det psykologiske faktoren på at vi er like gode som dem. Det hjelper å ha i hodet når vi skal utpå der, forklarer Mini.

– Trekkes det lag som Italia, Tsjekkia eller Frankrike, så ser jeg at det blir vanskelig å ta poeng. Men skal du til VM så må det plukkes poeng fra resten av de lagene, fortsetter TV 2s ekspert.

Danmark er verre enn Sverige

Også på nivå tre er det flere lag Mini påpeker blir tøffe. Det blir ingen drømmetrekning om Norge trekker Ukraina, Serbia eller Hellas fra dette nivået, kombinert med tøffe lag fra de allerede nevnte pottene.

– Skal du til VM så må du plukke tre poeng hjemme mot disse lagene, Det er også lag du føler du har muligheten mot, selv om Albania og Nord-Irland er det beste lagene vi kan trekke. Sverige ser jeg også på samme måte som mot Island. Danmark(nivå to) er kanskje verre enn Sverige, siden vi alltid har følt oss litt underlegne enn dem, sier Mini.

Under Norges seedingsgruppe er det kun ett lag TV 2s ekspert ikke ønsker.

– Hviterussland er ikke noe jeg ønsker. Nå vet jeg ikke er noen lette kamper i internasjonal fotball, det er ikke walk over, men det bør være det, forklarer Mini. 

Seedingsnivå en:
Tyskland, Belgia, Nederland, Romania, England, Wales, Portugal, Spania og Kroatia.
Seedingsnivå to:
Italia, Slovakia, Østerrike, Sveits, Tsjekkia, Frankrike, Island, Danmark og Bosnia-Herzegovina.
Seedingsnivå tre:
Polen, Ukraina, Skottland, Ungarn, Sverige, Albania, Nord Irland, Serbia og Hellas.
Seedingsnivå fire:
Tyrkia, Slovenia, Israel, Irland, Norge, Bulgaria, Færøyene, Montenegro og Estland.
Seedingsnivå fem:
Kypros, Latvia, Armenia, Finland, Hviterussland, Makedonia, Asjerbajsjan, Lituaen og Moldova.
Seedingsnivå seks:
Luxembourg, Kasakhstan, Liechtenstein, Georgia, Malta, San Marino og Andorra.