ANGREP: Bilde fra cockpit under det som skal være et tyrkisk angrep på IS-mål langs grensen til Syria fredag.  FOTO: TURKEY OUT TV OUT
ANGREP: Bilde fra cockpit under det som skal være et tyrkisk angrep på IS-mål langs grensen til Syria fredag.  FOTO: TURKEY OUT TV OUT

Tyrkiske flyangrep mot PKK-baser og IS-mål

Tyrkiske fly angrep fredag kveld både PKK-baser i Nord-Irak samt IS-mål i Syria.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tyrkiske fly gjennomførte sju angrep mot den tyrkisk-kurdiske separatistgruppa PKKs baser i Nord-Irak natt til lørdag.

Det bekrefter landets statsminister Ahmet Davutoglu.

– Luftangrep ble utført mot terrorgruppen IS i Syria og terrorgruppen PKK i Nord-Irak, står det i en uttalelse fra statsministerens kontor i Tyrkia lørdag morgen.

Angrepene mot PKK rammet blant annet flere våpenlagre, står det videre.

Arresterte flere

Det er også listet opp sju steder angrepene rammet, blant dem et angrep mot Kandil-fjellene i Nord-Irak, hvor PKKs ledelse holder til.

I tillegg ble det gjennomført bakkeangrep både mot IS og PKK, ifølge tyrkiske myndigheter. Tyrkiske sikkerhetsstyrker har pågrepet flere antatte medlemmer begge grupper, men det er foreløpig ukjent hvor mange.

Natt til lørdag bekreftet talsmann for PKK, Bakhtiar Dogan, at angrepene hadde rammet deres baser. TV-kanalene NTV og CNN Turk rapporterte at tyrkiske F-16-fly hadde tatt av fra en base i Diyarbakir og befant seg i syrisk luftrom natt til lørdag.

Endret forhold

Bombeoperasjonene markerer et klart skifte i Tyrkias forhold til IS etter terrorangrepet i Suruc mandag der 32 unge ble drept. Tyrkia er blitt kritisert av andre NATO-land for ikke å bidra nok i kampen mot IS-jihadistene.

Også Tyrkias kurdere har vært sterkt kritiske til regjeringen og hevdet at den faktisk står i ledtog med IS. Men nå angrep Tyrkia også basene til nettopp en av de kurdiske grupperingene som bærer de tyngste byrdene i kampen mot IS.

Tyrkiske myndigheter ville ikke bekrefte at PKK-basene var angrepet, men det gjorde en talsmann for PKK, Bakhtiar Dogan, som sa at deres baser var bombet. (©NTB)