Hushovds tidligere lagkamerat: – Thor kan absolutt ta laget til Touren første året

Og nordmannens nysatsing hylles av flere i sykkelsporten.

LA TOUSSUIRE (TV 2 Sporten): Det var ikke bare i Norge at nyheten om Thor Hushovds planer om å starte et norsk profflag ble godt tatt imot.

I Tour de France blir nyheten tatt imot med åpne armer.  

– Sykkelsporten fortsetter med å globalisere seg, og det er ikke lenger bare de gamle franske og italienske lagene som er her, så det er fantastisk å få et lag fra et annet land på WorldTour-nivå. Det er kjempegode nyheter, sier Christian Vande Velde til TV 2.

– Håper Thor har mye penger!
Amerikaneren er en tidligere lagkamerat av Thor Hushovd fra tiden i Garmin-Cervélo i 2011, og var på sitt beste en pallkandidat i Tour de France.

Nå jobber han som ekspert for den amerikanske fjernsynsstasjonen NBC.

– Jeg vet ikke hvor mye penger Thor har, men jeg håper han har mye! Da kan han satse og gjøre dette skikkelig. Jeg har alltid sagt at de norske supporterne er de beste i Touren, så jeg gleder meg til å se at det blir enda flere de neste årene, sier han.

Hushovd er fortsatt en svært populær mann både i Frankrike og i sykkelmiljøet generelt. Det mener Vande Velde kan bli helt avgjørende for lagets eksistens.

– Det blir absolutt enklere for laget å få invitasjoner og sånt til ritt på grunn av hvor populær han er. Jeg tror ikke at Thor, om han samler sammen et bra lag, vil ha trøbbel med å komme seg inn i de store rittene.

– Men er det litt vel ambisiøst å satse mot Touren allerede i første året?

– Det er jo vanskelig å komme til Touren i første året, men om han har en stor sponsor i ryggen er det jo mulig. Sky klarte det. Har han en bra sponsor ser jeg ingen grunn til at han ikke skal kunne klare det.

Flecha: – Thor strekker seg ikke for langt
Vande Velde var store deler av karrieren sin på amerikanske lag, men sier han savnet et helamerikansk lag i sin tid som aktiv.

– Vi var mange amerikanere i feltet, men vi hadde aldri et lag vi alle sammen var på. Det hadde jo vært mye artigere. I stedet var vi misunnelige på hverandre og angrep hverandre i de store rittene. Så det ville absolutt vært stilig å ha ett stort norsk lag utelukkende bestående av nordmenn, forteller han.

Den tidligere klassikerstjernen Juan Antonio Flecha var i mange harde kamper med Hushovd på brosteinen før han la opp i fjor, men sier til TV 2 at han gleder seg til å se Hushovds lag komme i gang.

– Det er fantastisk for sporten. Alle nye lag er strålende nytt. Imaget hans vil gjøre det enklere å få invitasjoner, og jeg tror rittarrangører vil være interessert i å se hvordan han får det til. Han har alltid virket som en bra fyr, vant grønn trøye, VM… Det vil absolutt hjelpe ham. Utfordringen blir å overtale ryttere til å ta en sjanse og bli med på laget hans. Det er jo en viss grad av risiko i det, sier den nåværende Eurosport-journalisten.

– En stor stjerne som Fernando Alonso forsøkte for noen år siden på det samme som Hushovd skal forsøke seg på nå. Det lyktes overhodet ikke. Strekker Hushovd seg for langt med å satse mot WorldTour og Tour de France med en gang?

– Nei, han strekker seg ikke for langt. Thor var proff i mange år og var alltid god. Han er en ikonisk figur hos dere i Norge. Han får sannsynligvis tak i sponsorer, og jeg tror han også har gode kontakter innad i ASO. Han er en respektert figur i feltet, så jeg tror ikke det blir vanskelig så lenge han har budsjettet.