Se brannvesenets egne bilder fra storbrannen i Tønsberg

Bildene viser flammens herjinger i og ved lagerlokalet i Tønsberg. Etterlukkingen fortsatte fredag formiddag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– For å holde ilden unna kontorfløyen pågikk det kontinuerlig utvending slukking, og ikke minst en krevende røykdykkerinnsats for innvendig slukking i hjørnet mellom det uskadde kontorbygget og lageret hvor brannen raste, forteller brannsjef Per Olav Pettersen i facebookmeldingen til Vestfold interkommunale brannvesen hvor bildene er delt.

– Røykdykking i så ekstremt høye temperaturer og uten at mannskapene kunne se hånden foran seg i den tette svarte røyken er ikke en ufarlig jobb, det krever kompetanse og fysisk form. Derfor er jeg både stolt og takknemlig over sluttresultatet og innsatsen, skriver brannsjefen videre.

Det pågikk sveisearbeider i lokalet da brannen oppstod, men brannårsaken vil trolig ikke foreligg før de branntekniske undersøkelsene er ferdige.

Lageret som brant ble blant annet brukt til å oppbevare flyttelass, og TV 2-programleder Sturla Berg-Johansen mistet nesten alle eiendelene sine i brannen.

– Da jeg kom hit skjønte jeg at det ikke kunne være mye igjen. Røyken var helt svart, fortalte TV 2-profilen torsdag kveld.

40 husstander ble evakuert og mens brannen pågikk advarte politiet mot at den forårsaket svært giftig røyk.

To personer blir behandlet for røykskader på sykehuset i Vestfold.

– Begge mennene, den ene i sekstiårene og den andre på 45 år er under observasjon etter røykskader, fortalte kommunikasjonsrådgiver Line Jacobsen ved sykehuset i Vestfold til NTB torsdag.

Et titalls bedrifter leide lokaler i det gamle SABA-bygget og de har nå mistet arbeidsplassene sine.

– Det er betydelig fare for at bygg kan rase, så vi tør ikke gå inn nå. Vi kommer til å holde på en stund til for å få ned temperaturen, opplyser brannvesenet til TV 2 fredag.

Alle de evakuerte har nå fått flytte hjem igjen.