Storebæltbroen i 2001 da et stort cruiseskipt passertepå vei fra Åbo til Kristiansand. Foto: SCANPIX/JENS NOERGAARD LARSEN
Storebæltbroen i 2001 da et stort cruiseskipt passertepå vei fra Åbo til Kristiansand. Foto: SCANPIX/JENS NOERGAARD LARSEN

«Ola Dunk» (42) på ferietur bøtelegges etter sykkeltur over Storebæltsbroen

Den norske mannen hadde åpenbart ikke fått med seg at det ikke er lov å sykle over broen som forbinder Fyn med Sjælland. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det melder TV2 Danmark i en artikkel som lyser av forferdelse. Nå vil mannen bli bøtelagt.

Det var torsdag kveld at den 42 år gamle norske turisten tråkket seg opp på broen som er klassifisert som motorvei. Danske bilister trodde knapt sine egne øyne, og varslet politiet klokken 18.39.

Utrykningen tok sin tid, men da han hadde passert de til sammen 18 kilometerne stod en patrulje og ventet på ham ved bomstasjonen på østsiden. 

– Han syklet hele distansen, og vi ventet på ham ved bomanlegget. Han ble siktet for å ha brytt veitrafikklovens bestemmelser om kjøring på motorvei, sier operasjonsleder Henrik Carlsen i Sydsjællands og Lolland-Falsters politi til våre kolleger i dansk TV2.

TV-kanalen vet ikke hvor stor boten blir, men «den er formentlig større end det beløb, man betaler for en person- og cykelbillet over vandet» med Danske Statsbaner.