POTENSIELLE VÅPEN: I håndbagasjen ble det funnet hele 24 potensielle våpen, ifølge TSA.  FOTO: TSA / TWITTER
POTENSIELLE VÅPEN: I håndbagasjen ble det funnet hele 24 potensielle våpen, ifølge TSA. FOTO: TSA / TWITTER

Mann (21) tatt i sikkerhetskontrollen – hadde 24 «våpen» i håndbagasjen

Sjekk hva mannen forsøkte å få med inn på flyet!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var tirsdag kveld at TSAs personale i sikkerhetskontrollen på Baltimore Washington internasjonale flyplass gjorde det høyst uvanlige funnet. I håndbagasjen til en av de reisende fant de nemlig hele 24 mistenkelige gjenstander.

Gjenstandene inkluderte blant annet røykgranater, raketter, en øks, en sammenleggbar sag og en rekke forskjellige kniver. 

– Et uvanlig utvalg av forbudte gjenstander ble oppdaget av TSA-personale på BWI-flyplassen, sier TSA-talskvinne Lisa Farbstein i en uttalelse, ifølge ABC News

Hadde vært på camping

Den reisende, en 21 år gammel mann, ble avhørt av politiet etter den utrolige oppdagelsen. 

Mannen hadde vært på campingtur, og var på vei hjem til Illinois. 21-åringen forklarte videre at han hadde glemt å fjerne gjenstandene fra bagasjen, melder CBS Baltimore

Beslaget blir beskrevet som et av de mer bisarre som er blitt gjort ved flyplassen. Politiet mistenker imidlertid ikke terror, og mannen fikk lov til å reise hjem med et fly senere på kvelden. 

Risikerer fengsel

Mannen vil imidlertid bli tiltalt for brudd på sikkerhetsforskriftene, og for å ha forstyrret sikkerhetsprosedyrene. Han må belage seg på en bot, og risikerer også fengsel. 

– Vi er nødt til å understreke dette, at folk nøye må sjekke hva de har i håndbagasjen, sier Kevin Ayd i politiet til Baltimore Sun

Hver måned konfiskerer TSA mellom 90 og 140 kilo med farlige gjenstander ved flyplassen. Transport Security Administration (TSA) er ansvarlig for sikkerheten på USAs flyplasser.