FUNNET AV HELIKOPTER: Tre danske statsborgere er funnet omkommet under en leteaksjon i Femundsmarka torsdag kveld.
Foto: NTB scanpix
FUNNET AV HELIKOPTER: Tre danske statsborgere er funnet omkommet under en leteaksjon i Femundsmarka torsdag kveld. Foto: NTB scanpix

To voksne og ett barn funnet omkommet i Femundsmarka

Tre danske statsborgere er funnet omkommet i en innsjø på svensk side av grensen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De tre personene ble i 19.30-tiden torsdag funnet omkommet i sjøen Roger i Femundsmarka. 

Ifølge svensk politi, leide de en kano den 14. juli. Kanoen skulle etter planen leveres onsdag. Da de ikke kom tilbake, ble det satt i gang en redningsaksjon.

Et svensk politihelikopter, et norsk Sea King-helikopter et sivilt helikopter, politifolk, politihunder, redningspersonell og frivillige har søkt i området etter de tre danskene.

Ble funnet i vannet

Hovedredningssentralen bekrefter overfor TV 2 at det er blitt funnet tre omkomne, et barn og to voksne menn, i vannet Rogen i Femundsmarka.

– De ble funnet i sjøen på svensk side av et svensk helikopter. De hadde ikke heis, derfor har et Sea King-helikopter fra Norge bistått, sier Jan Lillebø ved HRS.

Ifølge Rørosnytt ble letingen satt i gang torsdag. 

Seks år gammel gutt

Barnet er en seks år gammel gutt. Gutten er sønnen til en av mennene som leide kanoen. De tre ble funnet kort tid etter at politiet fant kanoen som hadde kantret i vannet. 

Dansk politi har varslet pårørende. 

– De hadde vært ute i mange dager og skulle kommet fram onsdag, opplyser redningsleder Jan Lillebø ved Hovedredningssentralen til NTB.

Det foreligger ikke noe kriminelt bak hendelsen, ifølge politiet i Østersund.

Det siste døgnet har det regnet i området, og kveldstemperaturen har vært rundt fem grader, skriver Östersunds-Posten

Innsjøen Rogen ligger på grensen mellom Norge og Sverige. Ifølge Wikipedia er den delt mellom Hedmark, Sør-Trøndelag og svenske Jämtland.