HADDE DET IKKE BRA: En skadet Alberto Contador lot det likevel stå til på den 18. etappen torsdag. Foto: AP Photo/Christophe Ena.
HADDE DET IKKE BRA: En skadet Alberto Contador lot det likevel stå til på den 18. etappen torsdag. Foto: AP Photo/Christophe Ena.

Sportsdirektøren avslører: – Contador hadde store smerter i dag

Steven de Jongh kunne også meddele at Rafal Majka ikke har beklaget torsdagens kontroversielle hendelse. 

SAINT-JEAN-DE-MAURIENNE (TV 2 Sporten): Alberto Contador krasjet og kom til mål med opprevne klær på onsdagens 17. etappe, men så ikke direkte preget ut da han på klassisk vis angrep Chris Froome, Nairo Quintana og co. hele 50 kilometer fra mål på den andre dagen i Alpene torsdag. 

Men til tross for monsterangrepet, som til slutt ikke resulterte i noe, var Contador faktisk langt fra å være i perfekt stand.

– Hvorfor skulle Majka beklage?
– Han hadde mange spørsmål som svirret rundt i hodet hans i dag tidlig. Han hadde store smerter da han kom ned trappen på hotellet i dag og kjente det i muskulaturen. Det var ikke bra, men han kjørte likevel fantastisk i dag, sa sportsdirektør Steven de Jongh etter etappen til TV 2.

– Hvordan har han det nå?

– Akkurat nå er han veldig sliten! Men, nei, han har vondt. Han krasjet i høy fart, så det er ikke akkurat ideelt for musklene.

Vondt gjorde kanskje også en annen hendelse på den 17. etappen, om enn ikke fysisk.

Rafal Majka lå foran Contador i løypen da spanjolen krasjet, men stoppet overraskende nok ikke for å vente på kapteinen sin. Polakken sa at radiokommunikasjonsutstyret ikke fungerte og at han ikke visste om Contadors vansker.

Torsdag kunne han fortelle at det mest sannsynlig skyldtes at han med et uhell hadde skiftet frekvens på radioen sin idet han tok en energigel fra baklommen, men det var ikke alle som kjøpte den teorien. 

De Jongh stod uansett på sitt dagen etter.

– Har han og Contador pratet sammen etter det som skjedde?

– Vi snakket om hendelsen alle sammen. Uheldigvis fungerer ikke utstyret alltid, og det var synd.

– Kom Majka med en beklagelse?

– Nei, han trengte jo ikke å beklage. Det fungerte jo ikke, så hvorfor skulle han beklage? Han følte seg ikke bra, selvsagt, og han hadde jo stoppet om han hadde fått vite hva som skjedde.

– Nei, dette var ikke et forsøk på 2012-reprise
Uansett om Majkas unnskyldning holder vann eller ikke, så duoen ut til å samarbeide godt på torsdagens etappe fra Gap til Saint-Jean-de-Maurienne. 

Contador fikk imidlertid vist at han fortsatt er å regne med i kampen om en pallplass, men de Jongh avviste at spanjolens angrep var et forsøk på å «kuppe» hele rittet slik han gjorde på Fuente Dé i Vuelta a España for tre år siden.

– Nei, det var ikke som i 2012, men vi planla i dag tidlig at han skulle angripe. Vi ser nå at Chris Froome ikke er spesielt interessert i å ta opp jakten på ham lenger, så vi bestemte oss for å gå fra langt hold. Det var viktig at det var en annen gruppe lenger oppe han kunne jobbe med og som var interessert i å kjøre, og det så bra ut med Alberto, Robert Gesink, Warren Barguil og Mathias Frank. Han fikk 25-30 sekunder, men så begynte Astana å kjøre bak. Det fungerte ikke, men forhåpentligvis fungerer det bedre i morgen. 

I morgen venter en svært krevende etappe fra Saint-Jean-De-Maurienne til La Toussuire, men Contador begynner å få dårlig tid om han skal karre seg til en plass på podiet.

Med tre etapper igjen ligger han på femteplass sammenlagt, 6.40 bak Froome og 2.31 bak Alejandro Valverde på tredjeplass.