PRESIDENTKANDIDAT: Twitter-brukere gjør narr av Donald Trumps (69) hårsveis, konkurser og kontroversielle uttalelser.  FOTO (MONTASJE):  SCANPIX / TWITTER
PRESIDENTKANDIDAT: Twitter-brukere gjør narr av Donald Trumps (69) hårsveis, konkurser og kontroversielle uttalelser. FOTO (MONTASJE):  SCANPIX / TWITTER

Internett elsker å gjøre narr av Donald Trump

Den omstridte presidentkandidaten får gjennomgå på Twitter. 

Etter at milliardæren Donald Trump (69) annonserte at han ønsker å bli republikanernes presidentkandidat til valget i 2016, har reaksjonene ikke latt vente på seg. 

Da han lanserte sitt kandidatur, kom han med flere oppsiktsvekkende utspill. Han lovte at han kan knuse terrorgruppen Islamsk stat, og han uttalte at han ville bygge en mur på grensen til Mexico.

Gave til komikerne

Dagen etter at Trump kastet seg inn i den amerikanske valgkampen, uttalte VG-kommentaror Anders Giæver at Trump var en gave til komikerne.

– Han kommer til å få mye oppmerksomhet. Komikerne kommer til å ha mye moro med dette, sa Giæver da han gjestet «God morgen Norge». 

Og Giæver tok ikke feil. Internettbrukere elsker å gjøre narr av Trump på Twitter. 

Konkursene, Kina og hårsveisen

Trump har vært truet av konkurs hele fire ganger – i 1991, 1992, 2004 og 2009. En Twitter-bruker mener at dette ikke er en god egenskap for en president. 

I valgkampen har Trump klaget på at Kina tar alle jobbene til amerikanerne. Da er det ganske så ironisk at Trumps eget klesmerke er produsert i Kina. 

Trumps kontroversielle uttalelser om at meksikanske innvandrere er «narkoforbrytere og voldtektsmenn», førte til at kleskjeden Macy's fjernet Trumps produkter fra sine butikkhyller.TV-kanalene NBC og Univision fjernet Trumps skjønnhetskonkurranse Miss USA fra sine sendeskjema.

En Twitter-bruker tar i bruk Trumps eget slagord fra realityserien «The Apprentice» til å gjøre narr av presidentkandidaten. 

Andre gjør narr av Trumps hårsveis. Noen mener at sveisen ligner på toppen av en maiskolbe, mens andre ser likheten til Cameron Diaz' rollefigur i filmen «Alle elsker Mary».