Stortalentet fikk endelig sin etappeseier

Romain Bardet klatret til topps på beinhard Alpe-etappe.

Hadde du Bardet på laget? Spill Tourmanager nå!

Saint-Jean de-Maurienne/Bergen (TV 2): Det franske Tour de France-håpet Romain Bardet klatret til en imponerende seier på torsdagens beinharde fjelletappe i Alpene.

24-åringen var opprinnelig en del av et massivt 29-mannsbrudd, men stakk etterhvert alene i front og holdt unna hele veien til Saint-Jean de-Maurienne.

Pierre Rolland ble nummer to – vel 30 sekunder bak – mens Winner Anacona tok 3. plassen.

Både Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen var plassert i gruppettoen, og kom i mål trygt innenfor tidsgrensen også i dag.

Bardet: – En vill etappe

Bardet var naturlig nok ganske satt ut da han stilte til det offisielle seiersintervjuet.

– Det var en helt vill etappe. Det var vanskelig allerede fra starten. Jeg har hatt mye flaks, jeg har hatt Christophe (Riblon) med meg. Vi satte Christophe frem, og Jan Bakelants gjorde en enorm jobb, sier en smørblid Bardet.

– Det var bevisst at jeg gjorde rykket der jeg gjorde. Jeg klarte å få en luke og holde de andre bak meg. De andre var utslitt og jeg utnyttet det, sier han.

Bardet fikk sitt store gjennombrudd med en sterk 6. plass i Touren i fjor, og det var derfor knyttet store forventninger til unggutten i sommer.

– Helt fantastisk

AG2R-rytteren har imidlertid hatt en tøff Tour i år og ligger skuffende langt nede på sammenlagtlisten. Derfor smakte utvilsomt torsdagens etappetriumf ekstra godt. 

Spesielt ettersom Bardet lå – sammen med landsmannen og rival Thibaut Pinot – godt an til seier på den 14. etappen. Duoen ble imidlertid forbikjørt av overraskelsesmannen Stephen Cummings inn mot mål og snytt for seieren.

Bardets seier sendte han også opp til 10. plass i sammendraget.

– Målet mitt var å vinne en etappe i Tour de France og komme meg på podiet. Det koster veldig mye energi. Det er helt fantastisk, sier Bardet.

Boasson Hagen: – For høyt tempo

Boasson Hagen hadde et håp om å gå i brudd før etappen, men måtte raskt konstatere at det ble for tøft.

– Jeg satt i feltet da bruddet gikk og hadde nok med det. Jeg hadde et håp om å gå i brudd, men jeg visste det var en knalltøff start. Sjansene mine var minimale, men jeg ville forsøke. Det gikk ikke, sier han til TV 2 med et smil.

– Det var for høyt tempo. Litt for høyt for min del. Derfor kom jeg meg ikke med, forteller Boasson Hagen.

Gruppen med sammenlagtfavorittene kom i mål vel tre minutter etter Bardet, uten de helt store endringene på resultatlisten.

Det var spede forsøk på angrep på Chris Froomes gule trøye, men hverken Nairo Quintana eller Alberto Contador maktet å få noe ut av sine støt.

Froome leder fortsatt Touren med 03.10 ned til Quintana, mens Alejandro Valverde følger 04.09 bak på 3. plass.