INNRØMMET Å HA DOPET NED KVINNER: I 2005 fortalte Bill Cosby om hvordan han utnyttet kvinner. Han nektet for å være en overgrepsmann, men kalte seg heller en kompromissløs playboy. Foto: AP Photo/Evan Vucci
INNRØMMET Å HA DOPET NED KVINNER: I 2005 fortalte Bill Cosby om hvordan han utnyttet kvinner. Han nektet for å være en overgrepsmann, men kalte seg heller en kompromissløs playboy. Foto: AP Photo/Evan Vucci

– Bill Cosby betalte for kvinnenes stillhet

Nye beskyldninger mot komikeren etter anklagene om seksuelle overgrep.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bill Cosby (79) anklages for å ha forgrepet seg på en rekke kvinner. I april i år fortalte tre av kvinnene alt om sine angivelige opplevelser med komikeren.

Betalt månedlig

Nå skriver nettstedet Radar online, at Cosby skal ha betalt flere kvinner for å ikke stå frem med sine historier. 

– Nå er de kansellerte sjekkene i spill. De kan også brukes som bevis mot Cosby hvis han blir tiltalt, sier en kilde til nettstedet

Radar skal sitte på rettsdokumenter som inneholder vitneforklaringer fra Cosby. Her forteller komikeren angivelig at Tom Illius, Cosbys agent, betalte flere kvinner over flere år, på hans vegne.

En tidligere ansatt av Cosby har også innrømmet at han månedlig leverte penger til minst åtte kvinner mellom 1989 og 1990, ifølge Radar.

Nytt vitnemål

NBC melder i dag at Cosby kan stå i fare for å måtte gjøre et nytt vitnemål, i et søksmål fra Judy Huth, en av kvinnene som anklager 69-åringen for overgrep. Høyesterett i California har avvist Cosbys innsynsbegjæring i tidligere avgjørelser i saken. Hans advokater har ment avgjørelsene er basert på formelle feil. 

Vitnemålet, som skulle funnet sted forrige måned, ble lagt på is til avgjørelsen om innsynsbegjæringen fra retten var klar. 

– Vi vil forsøke å avhøre Cosby så snart som mulig innen de neste 30 dagene, sa Huths advokat, Gloria Allred, da avgjørelsen var klar onsdag.

Innrømmet neddoping

Forrige uke ble det kjent at Cosby allerede for ti år siden innrømmet å ha presset kvinner til sex. Det kom frem i hemmelige dokumenter fra et avhør i 2005.

I vitnemålet nektet Cosby for å være en voldtektsmann, og framstilte seg selv heller som en kompromissløs playboy som utnyttet både penger og berømmelse for å få de kvinnene han ville ha. I tillegg til å gi kvinner dop, utnyttet han stempelet han hadde som farsfigur og offentlig moralist.

– Jeg tror jeg er veldig god til å tolke folk og deres følelser i disse romantiske, seksuelle situasjonene, uansett hva du kaller det, sa Cosby i avhøret.

Ikke dømt

I senere tid har et titalls kvinner stått fram med sine historier om hvordan Bill Cosby har dopet dem ned og voldtatt dem. Cosby har aldri blitt dømt for noe, og saken i 2005 endte med forlik. Saken ble hemmeligholdt og avhørene ble gjemt, etter en avtale mellom partene.

I all tid etterpå har Cosby nektet for alle anklager som har kommet fra over 30 kvinner. Cosby har vært gift siden 1964.