BOMBEGRUPPE: Her er politiets teknikere på plass for å sikre stedet hvor to håndgranater ble kastet mot en eiendom 20. juni. Rundt 60 personer ble evakuert. Dette var den første av fire granat-episoder med kort mellomrom i byen. Foto: Johan Nilsson/TT / NTB scanpix
BOMBEGRUPPE: Her er politiets teknikere på plass for å sikre stedet hvor to håndgranater ble kastet mot en eiendom 20. juni. Rundt 60 personer ble evakuert. Dette var den første av fire granat-episoder med kort mellomrom i byen. Foto: Johan Nilsson/TT / NTB scanpix

Tredje granateksplosjon på ti dager ryster Malmø

Den svenske byen natt til torsdag rammet av den tredje eksplosjonen på ti dager. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I Malmø i Skåne sør i Sverige eksploderte det som trolig var en håndgranat under en bil i området Lihamn.

Ifølge politiet ble mange biler og nærliggende eiendommer skadet i eksplosjonen, opplyser Sydsvenskan. Ingen mennesker ble skadet.

Beboere rundt Polgatan våknet av smellet og varslet politiet. 

– Det er veldig mange har hørt smellet. Vi vil banke på dører torsdag morgen og finne ut oim noen har sett noe i løpet av natten, sier vakthavende befal Peter Martinsson i Skånepolitiet til Expressen.

Tirsdag: 60-åring skadd

Det er tredje gang på ti dager at håndgranater eksploderer i Malmø og alle eksplosjonene har skjedd på natten eller tidlig morgen.

En 60 år gammel mann ble natt til tirsdag skadet etter en eksplosjon ved et forsamlingslokale i Norra Grängesberggatan i byen. 

Politiet jakter nå to personer som er mistenkt for drapsforsøk. De ble sett på en moped på åstedet like før smellet. 

– En av de hadde noen i hånden som han kastet før det detonerer, sier Lars Förstell i Skånepolitiet. 

Mannen som ble skadd stod i en folkemengde med rundt ti mennesker. Han ble kjørt til sykehus med splintskader, men skadene var ikke alvorlige.

Forrige mandag: Eksplosjon ved blokk

I syvtiden på morgenen mandag 13. juli gikk en kraftig sprenglandning av utenfor en blokk i Augustenborgagatan. 

Her ble ingen mennesker skadet, men entredøren til eiendommen ble ødelagt av eksplosjonen. Like forut for denne eksplosjonen, skal det ha vært en mindre smell i samme området, hvilket gjør at beboere nå er livredde når de er i sitt eget borettslag.

– Vi er så fryktelig redde. VI har bodd her i 20 år, men nå tenker vi faktisk på å flytte, sier nabo Eva Fritz (68) til Expressen

20. juni ble to håndgranater kastet mot et høyhus i boligormådet Kroksbäck. De detonerte aldri, men skapte frykt i området. Over 60 mennesker ble evakuert av politiet.

Ukjent kobling

Politiet vet ikke om det er noen kobling mellom de tre eksplosjonene.

– Vi får se om det finnes noen slik kobling, det vet vi ikke enda, sier Martinsson.

Ingen er tatt for noen av hendelsene.