Norske Edvard (14) i ferd med å signere for Liverpool

Edvard Sandvik Tagseth har lagt grunnlaget hjemme i fotballgarasjen. Nå signerer 14-åringen trolig for favorittklubben.

Edvard Sandvik Tagseth er ikke som andre 14-åringer.

For det første har han en fotballbane i garasjen. For det andre, jaktes han av flere engelske toppklubber.

Det var Trønder-Avisa som først meldte saken om den talentfulle unggutten.

Se TV 2s reportasje om Sandvik Tagseth øverst!

– Jeg har vært på besøk hos Everton, Manchester United, Manchester City og Liverpool, forteller 9. klassingen fra Frosta i Nord-Trøndelag når TV 2 besøker den godt brukte fotballgarasjen der Tagseth terper teknikk i timevis – hver dag.

– I helgene når vi har besøk kan det bli seks til ti timer her. I ukedagene fra én til tre timer. Før jeg drar på fotballtrening, sier Tagseth.

– KJEMPEGØY - OG MER SKEPTISK: TV 2s fotballekspert Petter Myhre (til venstre) er positiv til at norske fotballspillere reiser ut i ung alder. Fotballagent Stig Lillejord er mer skeptisk. Foto: TV 2
– KJEMPEGØY - OG MER SKEPTISK: TV 2s fotballekspert Petter Myhre (til venstre) er positiv til at norske fotballspillere reiser ut i ung alder. Fotballagent Stig Lillejord er mer skeptisk. Foto: TV 2

Slikt blir man god av, og Sandvik Tagseth skal nå være svært nære å signere for favorittklubben Liverpool.

– Jeg har nesten bestemt meg. Det skal bli godt å bare velge en klubb og komme i gang å trene, kommer det fra den talentfulle 14-åringen.

Mener 14 år er for ungt
Dermed følger han i knottesporene til Martin Ødegaard og flere andre norske unggutter, som den siste tiden har signert for utenlandske storklubber.

– Når man får frem en spiller som Martin Ødegaard, gir det gjenklang i hele Fotball-Europa. Det at vi får frem flere slike spillere nå, synes jeg er kjempegøy. Det er med på å løfte norsk fotball videre, mener TV 2s fotballekspert Petter Myhre.

Men ikke alle er like begeistret for eksporten av norske gutter, som så vidt har kommet i tenårene.

– Personlig mener jeg 14 år høres veldig ungt ut. Det finnes utrolig mange gode plasser og klubber hvor man kan utvikle seg i Norge i den alderen, sier fotballagent Stig Lillejord.

EGEN FOTBALLGARASJE: Norske Edvard (14) har god plass å boltre seg på hjemme i deg ombygde garasjen. Foto: TV 2
EGEN FOTBALLGARASJE: Norske Edvard (14) har god plass å boltre seg på hjemme i deg ombygde garasjen. Foto: TV 2

– Det er selvfølgelig drøyt, men klubbene gjør det fordi de vet at hvis ikke de henter dem, vil en annen klubb gjøre det. De engelske klubbene er tidligere og tidligere ut. Det er på grunn av konkurranse, men også at klubbene ønsker å videreutvikle guttene selv og påvirke dem så tidlig som mulig, sier Myhre, som tror det er spesielt fristende for engelskmennene å se til Norge.

– Norske spillere er lette å integrere der borte. De behersker språket, og de har mye av den samme kulturen.

Lillejord mener likevel at grunnskolen i det minste bør være fullført før turen går utenlands.

– Du må flytte fra de trygge rammene hjemme, og det syns jeg ingenting om.

Skal pendle til England
Selv om Sandvik Tagseth allerede nå trolig signerer for en Premier League-klubb, planlegger han ikke å flytte til England permanent før han har fullført ungdomsskolen om to år.

– I førsteomgang skal jeg over en til to ganger i måneden og i tillegg når det er turneringer, forteller unggutten, som trives best som offensiv midtbanespiller.

– Styrkene mine på fotballbanen er teknikk, overblikk og fart. Svakhetene mine? Jeg kan bli bedre på alt, fastslår 14-åringen.