To gutter innrømmer seksuell omgang med jente (14) i voldtektssak

Begge de voldtektssiktede guttene i Sør-Troms innrømmer å ha hatt seksuell omgang med den 14 år gamle jenta som anmeldte dem.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det er et stort avvik i påstandene om hva som skal ha skjedd. Fornærmede sier én ting, mens de siktede sier noe annet. De siktede stiller seg helt uforstående til anklagene, forteller regionleder Morten Hole i Midtre Hålogaland politidistrikt til NTB.

De 16 og 17 år gamle guttene er siktet for voldtekt, men ikke for seksuell omgang med barn under 16 år. Begge er avhørt og løslatt, og ingen av dem erkjenner straffskyld.

Den angivelige voldtekten skjedde i hjemmet til 17-åringen i en kommune i Sør-Troms. Ifølge politiet var flere av guttens familiemedlemmer til stedet i huset på tidspunktet.

– Vi har gjort unna en vesentlig del av etterforskningen. Vi brukte mange ressurser på åstedsundersøkelser og sporsikring natten vi fikk meldingen, før vi senere har hentet inn vitneforklaringer, sier regionlederen i politiet.

Den 14 år gamle jenta var på ferie i området. Etter å ha kommet i kontakt med de to guttene, besøkte hun dem. De var først tre gutter, før én av dem gikk hjem. Det var først da 16- og 17-åringen skal ha forgrepet seg på jenta hjemmehørende i Rogaland. (©NTB)