Brast i gråt etter imponerende etappeseier

– Jeg kan ikke noe for det. Jeg har drømt om dette siden jeg var 15 år, sier hjelperytteren.

Hadde du Geschke på laget? Spill Tourmanager nå!

Simon Geschke klatret som en helt og vant onsdagens fjelletappe i Tour de France etter et imponerende solobrudd.

Tyskeren – som til vanlig er hjelperytter i Giant-Alpecin – var opprinnelig en del av et massivt 28-mannsbrudd som etterhvert fikk gå på etappen.

Geschke stakk underveis alene i front og holdt unna hele veien opp til Pra Loup. Andrew Talansky jaktet i bakken bak, men amerikaneren måtte nøye seg med 2. plass, 31 sekunder bak. Rigoberto Uran knep 3. plassen, minuttet bak.

Hans tredje proffseier

Seieren smaker utvilsomt ekstra godt ettersom Geschke hadde vært i brudd – uten seier – på de to foregående Tour-etappene. 

Seieren er også bare den tredje i hans seks år lange proffkarrière, og den skjeggete rytteren brast derfor i gråt i det offisielle rittintervjuet.

– Det var ikke planen å gråte på tv, men jeg kan ikke noe for det. Jeg vinner ikke så mye. Dette var min tredje seier som profesjonell syklist. Det at det skjer her i Tour de France. Jeg har drømt om dette siden jeg var 15 år, sier Geschke mens tårene triller.

Like etter tok følelsene helt overhånd og intervjuet måtte avbrytes.

Triumfen er også den første i årets Tour til Giant-Alpecin, som måtte endre taktikken da stjernespurter Marcel Kittel måtte melde forfall før Touren startet.

Både Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff satt seg tidlig i gruppettoen og kom seg trygt innenfor tidsgrensen.

Boasson Hagen øyner nytt brudd

– Vi var innenfor tidsgrensen og det var også planen. Jeg tenkte ikke så mye over det underveis. Jeg regnet med at vi hadde kontroll, og det hadde vi, sier Boasson Hagen med et smil til TV 2.

Opplendingen gjorde en jobb tidlig på etappen for å få lagkamerater i brudd.

– Jeg skulle hjelpe Stephen (Cummings) med å komme i brudd. Vi var aktive og endte opp med å få tre mann i bruddet. Det var bra sånn sett. Jeg skulle ellers ta det rolig for min egen del, forteller han.

På torsdagens etappe kan det imidlertid bli litt mer action fra Boasson Hagen.

– I dag skulle jeg spare krefter, men i morgen skal jeg prøve å være litt aktiv i starten og kanskje gå i brudd. Hvis ikke det går så skal jeg bare spare krefter til Paris, forteller han.

Kristoff skal på sin side kun spare krefter frem til søndagens avslutningsetappe.

– Det blir noen harde dager fremover. Det er de to siste dagene i Alpene (fredag og lørdag) som er de verste, sier han til TV 2.

– Kroppen kjennes ok ut, men er ikke helt super. Det er alltid litt rart etter en hviledag, sier Kristoff med et smil.

Dramatikk i sammendraget

Det ble ingen endring på lederen av sammendraget i dag heller, men etappen var likevel tidvis svært dramatisk og full av action.

Tidlig på etappen måtte pallkandidaten Tejay van Garderen – som lå på 3. plass før start – bryte grunnet sykdom

På vei ned mot siste bakke fikk Alberto Contador store problemer med sykkelen og måtte stoppe i veikanten for å bytte. Lagkameratene flokket seg rundt spanjolen, mens de øvrige sammenlagtkandidatene suste forbi.

Contador kom seg etterhvert på veien igjen, men han tapte over to minutter i mål. Nå er han hele 06.40 bak sammenlagtleder Chris Froome.

I den siste bakken forsøkte også Nairo Quintana å støte fra front i favorittgruppen, men Froome hadde kontroll og svarte på colombianerens stadige angrep.

Van Garderens exit sendte Alejandro Valverde opp på 3. plass – 04.09 bak sammenlagtleder Froome – mens lagkamerat Quintana holder på 2. plassen, fortsatt 03.10 bak Froome.