Amerikanske pickuper er både grovbygde, barske og tøffe. Men er de et smart bruktbilkjøp? Illustrasjonsbilde.
Amerikanske pickuper er både grovbygde, barske og tøffe. Men er de et smart bruktbilkjøp? Illustrasjonsbilde.

Er denne tøffingen et smart bruktbil-kjøp?

– Det er mange som drømmer om en skikkelig pickup. 

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte

Hei Benny.

Jeg vurderer og gå til innkjøp av en amerikansk pickup – nærmere bestemt en GMC Sierra. Har du noen tanker rundt om dette kan dette være et lurt kjøp?

Takk for svar!

 

Benny svarer: 

Heisann!

Svar skal du så klart få. Det er ikke bare du, men mange som drømmer om en skikkelig pickup. Gjerne en amerikansk. 

Jeg jobbet faktisk hos Bergheim Autosalg med nettopp disse bilene i 2007. Det var en helt ny generasjon som ble lansert det året. Dette er i utgangspunktet samme bil som Chevrolet Silverado, men i 2007 fikk vi bare GMC til Norge.

Om de er et godt kjøp kommer i aller høyeste grad an på flere ting. Slik som for eksempel pris og tilstand både teknisk og visuelt. 

Her handler det også mye om følelser. Men siden du lurer på dette, så regner jeg med at du har sansen for grov og tøff amerikansk bil – og ikke bryr deg så veldig mye om bensinforbruk. Det er nemlig formidabelt ...

Egentlig "billigbiler"

Noen vil beskrive den som to tonn med jernseng uten kjøreegenskaper. Det er ikke helt sant, men ha i mente at den bygger på et truck-chassis, et relativt grovt sådan. 

Dette er en tøff og grovbygd pickup, med V8-er og firehjulsdrift.
Dette er en tøff og grovbygd pickup, med V8-er og firehjulsdrift.

Men på 2007-modellen er kjøreegenskapene mye bedre enn på tidligere generasjoner. 

Jeg har som nevnt jobbet med slike biler og har litt sansen. Det som er viktig å være klar over, er at bilene i utgangspunktet er ganske enkle. De kostet flesk som nye her hjemme, mens i USA hvor det definitive primærmarkedet er - så var (og er) dette billig-biler og arbeidsredskap. Finish og opplevd kvalitet er deretter.

På den annen side blir ikke en råsterk og solid pickup med V8-bensinmotor og firehjulstrekk helt feil. Ikke for å si noe feil om Toyota Hilux eller Nissan Navara, men de blir jo bare pingler ved siden av denne...

Dette bør du sjekke

Forstilling og bremser er en svakhet her og bør sjekkes litt nøye før kjøp. Du må heller ikke få panikk om ramma er litt brun, den er ikke opprustet av den grunn. Var mange som klagde på det selv da de var nesten nye. 

Jeg tenker også for at dette skal være et godt kjøp så må den helst ha komplett service- og eierhistorikk, og den bør være generelt velholdt og fin å se på.

Finner du riktig bil til rett pris og du har et behov, eller veldig lyst på en slik bil, så skal jeg være den første til å anbefale kjøp.

De holder seg godt i pris og for en fin 2007 modell må du ut med rundt 250 000 kroner. 

Det finnes veldig mye tilbehør og ekstrautstyr til disse bilene også, så man har muligheten til å skreddersy dem til egent behov.

Men bilene er relativt kostbare å reparere på merkeverksted og med originale deler. Kan man skru litt selv og bestiller deler fra USA på nett derimot så kan man ha et billig bilhold.

Ønsker deg lykke til med tøff pickup!

Les også: Vår test av nye Chevrolet Tahoe her

Stort arkiv

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: