AKTUELL: Magne Hoseth er aktuell for Mjøndalen og skal trene med klubben de neste dagene. Foto: TV 2.
AKTUELL: Magne Hoseth er aktuell for Mjøndalen og skal trene med klubben de neste dagene. Foto: TV 2.

Gauseth ordnet Hoseths MIF-flørt

– Han har lyst til å spille i Tippeligaen til høsten, sier rådgiveren.

Oslo/Mjøndalen (TV 2): Tidligere i måneden ble Magne Hoseth og Viking enige om å terminere kontrakten.

Mye tydet på at 34-åringen kunne være på vei til Kristiansund, men Hoseth sa nei til 1.divisjonsklubbens tilbud fordi flere Tippeliga-klubber skal ha vist interesse for den kreative midtbanespilleren. Nå kan altså neste stopp bli bruntrøyene i Mjøndalen.

– Ja, han er på trening der onsdag. Han fikk en forespørsel fra Mjøndalen og den har han takket ja til, sier Hoseths rådgiver Sverre Mauseth til TV 2.

– Kan han tenke seg å spille for Mjøndalen?

– Vi får se. Vi er ikke kommet noe lenger enn at han trener med dem onsdag. Det er en del interesse rundt Magne nå. Han har lyst til å spille i Tippeligaen til høsten, så er det opp til Magne hva han ønsker. Jeg regner med det kommer en avgjørelse i løpet av et par dager, sier rådgiveren.

Gauseth tok initiativ

Spilleren selv avviser heller ikke en overgang.

– Det er en interessant klubb for meg å spille for. De spurte om jeg ville komme ned å trene og det sa jeg ja til. Da er jeg her, sier Hoseth til TV 2.

– Har du lyst til å bli Mjøndalen-spiller?

– Det er klart at hvis jeg ikke hadde det, så hadde jeg ikke vært her, forklarer Hoseth.

Mjøndalen-spiller Christian Gauseth, som kommer fra Molde, var trolig klar over at Hoseth kunne være aktuell for klubben. Han la ut denne twitter-meldingen onsdag morgen:

«Kovacs til S08. Masse erfaring. Koffor kan ikkje og Mjøndalen få en rutinert klassespiller på trening? Fullstendig ubrukelig klubbdrift». Det var Gauseth som tok initiativet til å få Hoseth på Mjøndalen-trening.

– Det var han godeste Gauseth som spurte om det var aktuelt. Han sendte vel en melding til Mjøndalen-trener Vegard Hansen og de pratet sammen. Så skjedde det ganske fort, forklarer Hoseth til TV 2.

Gauseth håper han får Hoseth som lagkamerat.

– Jeg savner en som ler av vitsene mine. Det er helt dødt inne i garderoben, så jeg trenger en som bygger meg opp, sier Gauseth til TV 2.

– Trenger Hoseths ferdigheter

Hoseth skulle ifølge en rekke medier være på vei til Kristiansund, men midtbanespilleren valgte å takke nei. Nå skal Hoseth trene med Mjøndalen torsdag og fredag. Vegard Hansen sier til TV 2 at de ikke har pratet så mye med spilleren. 

– Vi har snakket litt om klubben og hvordan vi driver, men kontrakt og slikt har vi ikke begynt på, sier Hansen til TV 2.

– Hvordan endte Hoseth opp på Mjøndalen-trening?

– Vi fikk med oss litt gjennom media, og så har vi en Christian Gauseth hos oss, som er kamerat med ham. Han var litt på og da tenkte vi at vi måtte invitere ham på en trening eller to og så se. 

– Vi trenger de ferdighetene han har. Han har en veldig ro med ballen, fine touch og gode pasninger. I tillegg har han en god dødballfot og scorer mål. På sitt beste er han en altfor god spiller for Mjøndalen. Men han er 34 år, så får vi se hvilken forfatning han er i, fortsetter Mjøndalen-treneren.