UPOPULÆRT: Lionel Messi møter hard kritikk for sitt møte med Gabons President Ali Bongo. (Foto: Steve Jordan)
UPOPULÆRT: Lionel Messi møter hard kritikk for sitt møte med Gabons President Ali Bongo. (Foto: Steve Jordan)

Messi møter hard kritikk etter besøk hos kontroversiell president

Skal ha mottatt over 30 millioner kroner for å markere byggestart av et fotballstadion i Gabon.

Lionel Messi har fått utvidet sommerferien etter å ha spilt Argentina til finale i Copa América tidligere i sommer.

Nå møter Barcelona-stjernen hard kritikk for å ha brukt deler av ferien på besøk hos Gabons president Ali Bongo.

28-åringen var til stede sammen med tidligere lagkamerat Deco for å markere starten på byggingen av et fotballstadion i byen Port-Gentil, i anledning Afrikamesterskapet som arrangeres i Gabon i 2017.

France Football melder at Messi skal ha mottatt over 30 millioner kroner i kontanter for å legge den første steinen på byggeprosjektet, noe myndigheter i Gabon ifølge BBC Africa blankt avviser.

– Folk er rasende for dette. Messi burde virkelig undersøke litt hva Bongo driver med, sier en opposisjonskilde ifølge Daily Mail.

President Bongo skal ha forklart besøket ved at det var en avtale han har hatt med Messi i lang tid.

– Da jeg var i Barcelona for noen år siden møtte jeg Lionel Messi som fortalte meg at han ville komme å besøke meg i Libreville (Gabons hovedstad). Det er et løfte han ga meg. Han er en hedersmann som holdt sitt ord, sa Bongo.

Ali Bongo er en svært kontroversiell president, og blir av blant andre Peter Allen omtalt som det afrikanske kontinentets «mest korrupte diktator» i Daily Mail.

Han er sønn av Omar Bongo som var president i landet i 42 år, frem til sin død i 2009.

Bongo-familien blir kontinuerlig etterforsket av det franske politiet for beskyldninger om korrupsjon, og skal eie hele 39 hjem rundt omkring i Frankrike.

Presidenten blir også beskyldt for å plyndre Gabons statskasse til eget bruk, og for å ha bedrevet valgfusk for å beholde makten i landet.

En rapport fra PowerIndex' forskningsorganisasjon sier at Bongo-familien skal ha lurt unna over 25 prosent av oljenasjonens bruttonasjonalprodukt i løpet av årene, og Omar skal ha vært en av verdens rikeste statsoverhoder.