Kjenner du igjen TV-hjemmene?

Se leilighetene fra «Friends», «Seinfeld» og «Sex og singelliv» på en helt ny måte.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den spanske interiørarkitekten Iñaki Aliste Lizarralde (45) har en litt spesiell hobby. Han har nemlig tegnet planløsningene til flere serie- og filmsett.

Begynte med «Frasier»

På listen finner vi blant annet boliger fra «Friends», «Seinfeld» og «How I met your mother».

Under kan du se noen Lizarraldes tegninger. Kjenner du igjen boligene?

Det hele begynte med tegningen av leiligheten i «Frasier», bare fordi han likte serien. 

– Jeg tegnet ikke igjen før en venn, en stor «Sex og singelliv»-fan, spurte meg om jeg kunne tegne Carries leilighet. Så da gjorde jeg det. Så spurte noen meg om «Friends»-leiligheten, og så..., skriver kunstneren i en e-post til TV 2. 

Veggene på veggen?

Til nå er det omtrent 20 tegninger i samlingen, men Lizarralde har store planer om å utvide repertoaret. Listen er lang, og inneholder blant annet boliger fra «Mad Men», «Girls», «Twin Peaks» og «Ringenes Herre».

45-åringen tror han bruker rundt 30-40 timer på hver tegning. Kunne du tenke deg å ha hjemmet fra din favoritt TV-serie på veggen, er de faktisk til salgs også. Omtrent 250 tegninger henger på vegger rundt om i verden, ifølge kunstneren selv. (Foreløpig kun én i Norge.)

– Velger noe ikonisk

Erfaringen som interiørarkitekt kommer godt med når spanjolen kalkulerer distanser, dimensjoner og proporsjoner, forteller han. Alt skal stemme.

– I serier som går lenge blir leilighetene noe veldig gjenkjennelig for fansen, nesten som en egen karakter. Jeg velger hva jeg tegner utifra en miks av at det er ikonisk og gjenkjennelig, vakkert og noe jeg syns er en interessant utfordring.

– Jeg foretrekker at seriene er avsluttet, så jeg vet alt jeg kan vite om dem, forteller han.

Flere bilder finner du på Tumblr