Sandra (28) ble arrestert etter bilsjekk – funnet død på cella tre dager senere

Amerikansk politi er igjen i søkelyset for sin behandling av afroamerikanere etter at en svart kvinne døde i fengsel etter å ha blitt arrestert i Texas.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Et videoopptak av pågripelsen av Sandra Bland for en mindre trafikkforseelse skaper tvil om myndighetenes opplysninger om at hun begikk selvmord i cella. Statsadvokat Elton Mathis sier han vil innlede etterforskning for drap.

28 år gamle Bland ble funnet død i cella 13. juli, og politisjef Brian Cantrell sa hun hadde hengt seg ved hjelp av en plastpose.

BEORDRER: En politimann beordrer Sandra Bland ut av bilen mens han peker en strømpistol mot henne. FOTO: REUTERS/The Texas Department of Public Safety
BEORDRER: En politimann beordrer Sandra Bland ut av bilen mens han peker en strømpistol mot henne. FOTO: REUTERS/The Texas Department of Public Safety

Blands familie i Chicago sier hun hadde reist til Texas for å søke på en jobb på universitetet i Texas der hun hadde studert og tatt eksamen i 2009, og at hun var optimistisk og alt annet enn suicidal.

Dødsfallet setter igjen søkelyset på amerikansk politis brutale behandling av svarte, nesten et år etter at en svart tenåring ble skutt og drept i St. Louis. Siden har flere nye lignende tilfeller utløst en serie protester og opptøyer rundt om i landet.

Noe av det som oppfattes som verst, er hvordan politiet ofte stanser svarte bilførere for mindre forseelser, pågripelser som ofte ender i skade eller død. (©NTB)