SELFIE: Logan fikk stor oppmerksomhet etter at han delte en video der han forteller om mobbing. Natt til onsdag tok han en selfie i Det hvite hus.  FOTO: PRIVAT / TIPS@TV2.NO
SELFIE: Logan fikk stor oppmerksomhet etter at han delte en video der han forteller om mobbing. Natt til onsdag tok han en selfie i Det hvite hus. FOTO: PRIVAT / TIPS@TV2.NO

Logan (11) ble kalt feit og stygg på nett – i natt tok han selfie i Det hvite hus

Logan Fairbanks nekter å la nettrollene få det siste ordet. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Elleve år gamle Logan Fairbanks og faren Josh fra den amerikanske delstaten Michigan legger vanligvis ut morsomme videoer på YouTube

Men tidligere denne måneden delte faren en filmsnutt der sønnen leser stygge kommentarer som han har mottatt på nettstedet. 

– Her er noen kommentarer på videoene mine som jeg aldri har delt med noen før nå, sier 11-åringen i videoen. 

Deretter begynner han å ramse opp de slemme kommentarene«Jeg håper han får kreft» og «han er så stygg og tjukk», er bare to av mange eksempler.

– Ikke la dere påvirke

Det var Logan selv som spurte om å få lage videoen, og målet var å oppfordre mennesker til å ikke mobbe hverandre på internett. 

– Jeg håper at folk ikke mobber andre mennesker på nett, og at dette hjelper. Og til dere som er blitt mobbet; ikke la dere påvirke. Det finnes stygge folk i verden, og de kommer til å si stygge ting, sier han.

VIDEO: Logan publiserte en video der han forteller om mobbingen på sosiale medier. FOTO: PRIVAT / TIPS@TV2.NO
VIDEO: Logan publiserte en video der han forteller om mobbingen på sosiale medier. FOTO: PRIVAT / TIPS@TV2.NO

Tok selfie

I skrivende stund er videoen blitt vist nesten én million ganger. Blant dem som har sett den er president Barack Obamas seniorrådgiver Valerie Jarrett. Via mikrobloggtjenesten Twitter inviterte han Logan til Det hvite hus i Washington D.C.

Og takket være en innsamlingskampanje på folkefinansieringsnettstedet GoFundMe, ble drømmen til virkelighet. Tirsdag besøkte de blant annet det berømte Lincolnmonumentet i den amerikanske hovedstaden.

Natt til onsdag norsk tid var det klart for turens store høydepunkt: Da gjestet familien nemlig Det hvite hus. 

Tar opp kampen mot nettrollene

Selv om Logan og faren har fått oppmerksomhet langt utenfor landegrensene, har de ikke tenkt å gi opp kampen mot nettrollene. Faren har opprettet en stiftelse som heter «Take the Power Away». Nå vil de samarbeide med skolene, og gi lærere og elever støtte i kampen mot mobbing, skriver ABC News

– Vi ønsker å ta makten fra mobberne slik at de ikke kan skade deg, sier Josh Fairbanks til tv-stasjonen.