Starts Matthias Vilhjalmsson jubler for sin 1-0 scoring under eliteseriekampen mellom Start-Aalesund på Sparebanken Sør arena.
Nå er RBK ute etter spissen. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
Starts Matthias Vilhjalmsson jubler for sin 1-0 scoring under eliteseriekampen mellom Start-Aalesund på Sparebanken Sør arena. Nå er RBK ute etter spissen. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

RBK-bud på Start-spiss

Rosenborg vurderer tre spisser i Tippeligaen som Malec-erstatter.

– Hvis Tomas forsvinner må vi ha en ny spiss, sier RBK-trener Kåre Ingebrigtsen til TV 2.

Og klubben jobber med i hvert fall tre konkrete alternativer.

Tre tippeligaspisser

I går meldte danske Ekstra Bladet at Rosenborg og Molde kniver om Haugesunds danske Christian Gytkjær.

TV 2 vet at Rosenborg også har lagt inn bud på Starts Matthias Vilhjalmsson. Start var i forrige uke enig med den russiske klubben Ufa om en overgang, men islendingen valgte til slutt ikke å gå til Russland av hensyn til familien.

Nå kan det blir Trondheim istedenfor.

Spillerens agent Magnus Magnusson vil ikke kommentere budet, men mener spilleren er klar for et klubbskifte.

– Mattias har vært i Start siden de var i 1. divisjon, og jeg mener han er klart for å ta et nytt steg nå, sier han til TV2.

RBK ønsker ikke å kommentere saken.

Selger til riktig pris

Starts administrerende direktør sier det kun handler om økonomi for klubbens del.

– Det sitter langt inne for oss å selge Matthias. Budet fra Russland var godt nok til at vi takket ja, ut over det vil jeg ikke kommentere dette, sier Even Brandsdal.

Rosenborgs tredje alternativ er å hente hjem Alexander Sørloth som for tiden er på utlån hos formlaget Bodø/Glimt.

RBK er aktive

I tillegg til at Rosenborg har hentet Johan Lædre Bjørdal, Magnus Stamnestrø og senest mandag Yann-Erik De Lanlay, er også Erik Tønne på prøvespill om dagen. Han er for tiden klubbløs etter at han ble fristilt fra Sandnes-Ulf.

Han har også vært på prøvespill hos Bodø/Glimt og håper å få kontrakt med en av de to.

– RBK har sagt at jeg skal få et svar onsdag, sier han til TV 2.

Helland-bud

Både Kevin Ingebrigtsen og Bjørn Tore Kvarme jobber med spilleroverganger og var på plass på RBK-treningen i dag. Bjørn Tore Kvarme er blant annet rådgiver for Pål André Helland.

- Det har kommet bud, men det er ikke bud som er interessante for meg nå. Jeg har vunnet cupen en gang, men jeg vil være her for å vinne noe. Det tror jeg gjelder mange av oss som er i klubben nå. Husk, det er ikke mange av oss som har vunnet stort, sa Helland etter dagens trening. Og han har tro på at det neste året kan gjøre ham enda mer attraktiv.

- Kanskje kommer vi til Europa League og kanskje får jeg spille med landslaget. Kanskje kommer landslaget til EM. Det er mye som kan skje, og jeg har trua på at det kan bli mer aktuelt senere, sier han.