FERDIG: Péter Kovács har spilt sin siste kamp for Strømsgodset. FOTO: GRøTT, VEGARD WIVESTAD /
FERDIG: Péter Kovács har spilt sin siste kamp for Strømsgodset. FOTO: GRøTT, VEGARD WIVESTAD /

Kovács ferdig i Strømsgodset

– Har betydd enormt mye for klubben, sier TV 2-ekspert.

Péter Kovács er ferdig i Strømsgodset. 

Det melder klubben på sine hjemmesider.

Spissveteranen er enig med Sarpsborg 08 om en avtale ut sesongen. Kovács vil ha sin siste trening med Strømsgodset tirsdag formiddag og gjennomføre den medisinske undersøkelsen tirsdag kveld.

Strømsgodset melder at 37-åringen vil ta farvel med Godset-supporterne i forbindelse med klubbens europacupkamp mot Mladá Boleslav torsdag kveld.

TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen trekker Kovács frem som en av de som har betydd mest for et Strømsgodset med stor fremgang de siste årene.

– For Strømsgodset som fotballklubb har Kovács betydd enormt mye. Han har vært en av de viktigste spillerne for et lag som virkelig har tatt steget opp blant de beste i Tippeligaen, og jeg tror han står høyt i kurs hos Godset-fansen. Han er en ekstremt lojal og profesjonell spiller, sier han.

Mathisen tror likevel ikke Kovács' avgang har veldig mye å si rent sportslig, men mener tidligere Strømsgodset-trener David Nielsen kunne hatt nytte av å involvere ungareren mer i sitt system.

– Akkurat nå betyr det ikke så mye rent sportslig for Godset, for han har ikke spilt noe særlig. Men jeg tror Godset hadde gjort det bedre under David Nielsen med Kovács mer på banen. Jeg har selv spilt mot han flere ganger, og ingen i Tippeligaen er så sterk som ham. Hvis han får de rette ballene er han rett og slett ustoppelig, sier Mathisen.

For Sarpsborg 08s del tror Mathisen han det er en lur signering for en klubb som har manglet en ren spiss.

– Det er gode nyheter for Sarpsborg 08. De har egentlig ikke hatt noen spiss i år, så dette er en god signering av Geir Bakke, sier han.

Keeper ut

Sent mandag kveld meldte Sarpsborg Arbeiderblad at Quentin Westberg ikke lenger er Sarpsborg 08-spiller. 

Sisteskansen er klar for Ligue 2-laget Tours FC.