ERKJENNER: Politiet i Sogn og Fjordane startet søndag etterforskning av en mulig voldtekt som skal ha skjedd i forbindelse med Malakoff-festivalen på Nordfjordeid natt til søndag.
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix FOTO: NESVOLD, JON OLAV /
ERKJENNER: Politiet i Sogn og Fjordane startet søndag etterforskning av en mulig voldtekt som skal ha skjedd i forbindelse med Malakoff-festivalen på Nordfjordeid natt til søndag. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix FOTO: NESVOLD, JON OLAV /

Nordfjordeid: Erkjenner samleie med 15-åring

Men de tre siktede mennene erkjenner ikke straffskyld for seksuell omgang med barn under 16 år.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiadvokat Sissel Kleiven opplyser tirsdag formiddag til TV 2 at de tre siktede erkjenner å ha hatt seksuell omgang med en 15 år gammel jente.

– Alle de tre erkjenner å ha hatt seksuell omgang med fornærmede. De tre erkjenner ikke straffskyld, og dette knytter seg til alder og utvikling, sier politiadvokat Kleiven i Sogn og Fjordane politidistrikt til TV 2.

Siktelsen for seksuell omgang med barn under 16 år er ikke utvidet eller frafalt. De tre siktede har samarbeidet med politiet i avhør. 

Kleiven opplyser til NTB at den seksuelle omgangen skal ha skjedd på ulike tidspunkt, og på ulike steder, og at de tre mennene ikke var sammen med jenta samtidig.

Erkjenner ikke straffskyld

Én av de tre siktede er 17 år, mens de to andre er 19 år. Den fornærmede jenta er 15 år gammel.

Hun har vært til medisinsk undersøkelse ved overgrepsmottaket i Førde, mens de tre siktede har vært inne til teknisk kroppslig undersøkelse. 

Det vil bli gjennomført dommeravhør av jenta i løpet av uken. 

– Alle tre er nå avhørt og de to siste ble satt fri fra lensmannskontoret mandag kveld i åttetiden, sier lensmann i Eid, Webjørn Moa.

Pågrepet søndag

De tre ble søndag pågrepet, siktet for seksuell omgang med barn under 16 år, etter at en jente mellom 14 og 16 år meldte anmeldte en voldtekt som skjedde natt til søndag. 

Mandag formiddag ble en av de tre sluppet fri, da politiet mente det ikke forelå fare for bevisforspillelse i saken. Han var da blitt avhørt, mens det gjenstod avhør av de to andre. 

Politiet opplyste til TV 2 at de så hendelsen i sammenheng med Malakoff-festivalen, som gikk av stabelen i helgen i Nordfjordeid. 

 

(©NTB)