GIFTIG: Kjemikaliedykkere fra brannvesenet ble sendt inn for å foretar de nødvendige undersøkelsene før politiet kunne konkludere åpne sperringene i området.  FOTO: POLITIET / POLITIET
GIFTIG: Kjemikaliedykkere fra brannvesenet ble sendt inn for å foretar de nødvendige undersøkelsene før politiet kunne konkludere åpne sperringene i området. FOTO: POLITIET / POLITIET

Ammoniakutslipp etter eksplosjon hos fiskeribedrift

Politiet måtte oppfordre alle i nærheten til å holde dører og vinduer lukket etter lekkasje fra Norway Seafoods anlegg på Melbu i Hadsel. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Midtre Hålogaland politidistrikt meldte mandag ettermiddag om et ammoniakutslipp etter en eksplosjon i lokalene til Norway Seafoods på Melbu i Hadsel.

Klokken 14.30 melder politiet at brannvesenet har stanset lekkasjen, og like etterpå ble alle sperringer opphevet. 

Ammoniak er giftig å inhalere, og en person ble sendt til legevakt for undersøkelse. Folk i området ble oppfordret til å holde vinduer og dører lukket på grunn av den giftige gassen.

– Det er ingen som er alvorlig skadet verken av eksplosjonen eller av gassen, sier Stein Wilhelmsen, operasjonsleder i Midtre Hålogaland politidistrikt til TV 2.

Alle de ansatte var evakuert da politiet kom til stedet. Fabrikken ligger ved havet.

– Det er heldigvis fralandsvind på stedet, men vi hadde en sikkerthetsavstand på 600 meter rundt bygget, sier Wilhelmsen.

– Ferga som var på vei mot Melbu ble også stoppet og måtte returnere til Fiskebøl for å ikke komme inn i sonen som er farlig å oppholde seg i.

Kjemikaliedykkere fra brannvesenet ble sendt inn for å foreta de nødvendige undersøkelsene før politiet opphevet sperringene.

Ammoniakk løser seg opp i møtet med luft, og forsvinner gradvis.