Minst 30 drept i eksplosjon i tyrkisk grenseby

– En terrorhandling, slår Tyrkias president fast. Minst 30  personer ble drept i en eksplosjon ved et kultursenter i den tyrkiske byen Suruc ved grensen til Syria. Vi advarer mot sterke inntrykk i videoen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Minst 31 ble drept i eksplosjonen i Suruc, melder avisen Hurriyet Daily NewsMinst 100 personer ble skadet i angrepet.

Bevismateriale tyder på at eksplosjonen i Suruc var et selvmordsangrep gjennomført av Den islamske staten (IS), ifølge tyrkiske tjenestemenn. Tyrkias innenriksminister kaller hendelsen et terrorangrep.

Det spekuleres i om det er en 18 år gammel kvinne fra IS som  har sprengt seg selv i luften, skriver Hurriyet Daily News.

Konferanse om Kobani

Eksplosjonen rammet hagen utenfor et kultursenter der det ble holdt en konferanse om gjenoppbyggingen av den krigsherjede syriske byen Kobani.

Hundrevis av unge mennesker bodde på dette kultursenteret. Mange av de som overlevde angrepet fikk alvorlige skader og tyrkiske myndigheter frykter at dødstallene vil stige.

Eksplosjonen skal ha ført til en brann på stedet, og det er flere ambulanser ved kultursenteret, ifølge vitner.

– Selvmordsbomber

– En terrorhandling, fastslår Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan.

– Vi er i dyp sorg over at 28 borgere døde, og et stort antall mennesker ble såret, som et resultat av en terrorhandling, sier Erdogan under et besøk på Nord-Kypros.

– På vegne av mitt folk forbanner og fordømmer jeg denne brutalitetens gjerningsmenn, sier Erdogan.

Tyrkiske etterretningskilder mener eksplosjonen mandag utenfor et kultursenter i byen kan ha vært et selvmordsangrep utført av ekstremistgruppen IS.

– Vi er sikre på at det var en selvmordsbomber, sier guvernør Izzetin Kucuc i provinsen Sanliurfa ifølge den tyrkiske avisa Hurriyet.

NTB/ TV 2