VERDENSCUPVINNER: I mars kunne Martin Fourcade juble for sin fjerde sammenlagtseier på rad i verdenscupen. Knappe to måneder senere flyttet franskmannen til Norge for å slappe av og nyte en mer anonym tilværelse. FOTO: VASILY MAXIMOV
VERDENSCUPVINNER: I mars kunne Martin Fourcade juble for sin fjerde sammenlagtseier på rad i verdenscupen. Knappe to måneder senere flyttet franskmannen til Norge for å slappe av og nyte en mer anonym tilværelse. FOTO: VASILY MAXIMOV

Flyttet til Norge for ikke å bli utbrent

Martin Fourcade har fått treningsro etter han flyttet til Norge, og mener han er bedre rustet enn på mange år. 

Holmenkollen (TV 2): Martin Fourcade flyttet i mai til Oslo, og tilbringer nå sin treningshverdag i Holmenkollen.

Til neste år arrangeres VM i skiskyting nettopp der, men det var ikke kun VM-løypen som lokket franskmannen til Norge. Han trengte et avbrekk fra den hektiske hverdagen i Frankrike.

– Å være her, bare fokusere på trening og samle overskudd er fint. Det var noe jeg trengte for jeg var ikke langt fra å bli utbrent, forteller franskmannen ærlig.

Bedre treningsforhold i Norge

Fourcade er regnet som en av verdens aller beste skiskyttere, og har en høy stjernestatus i hjemlandet Frankrike. I Oslos gater får skyskytterstjernen gå mer i fred, og kan fokusere 100 prosent på treningen.

– Det er veldig behagelig å være nærmest anonym her i Norge. Det er noe annet enn hvordan det har vært de siste fem årene i Frankrike. Der måtte jeg bestandig løpe mellom trening og sponsoraktiviteter. Det ble veldig vanskelig å håndtere, så jeg er veldig glad jeg tok disse månedene her for å ta det rolig, sier han.

Med ro rundt seg denne sommeren mener 26-åringen han er godt rustet for VM-sesongen som kommer.

– Jeg ville være et sted det var litt roligere enn i Frankrike. For der var det veldig mye som skjedde, også utenfor skiskytingen. Så jeg trengte disse månedene til å fokusere fullt og helt på trening, noe som forhåpentligvis vil gi resultater, forteller han.

– Føler meg bra her

Han er ikke i tvil om at beslutningen om å flytte til Norge kan gi han en fordel når vi kommer til VM i februar.

– Det er selvsagt en fordel å få muligheten til å trene mye her i løypen, og lære skytebanen å kjenne. Forholdene vil naturlig nok ikke være de samme nå på sommeren som de vil være i vinter, men noe jeg har lært er at det er viktig å føle seg hjemme. Å føle seg bra er nøkkelen til suksess, og jeg føler meg bra her, understreker han. 

Men selv om det meste av tiden nå går med til sesongforberedelser venter noe enda viktigere i september. Da blir han far for første gang.

– Jeg skal bli pappa i september, og vi vil føde i Frankrike. Så vil jeg være tilbake i Norge igjen til sesongstart i november. I vinter kommer konen og sønnen min til Norge, og skal bo sammen med meg, forteller den vordende faren entusiastisk.