Hoseth klar for Aalesund:
– Kjenner presset

Etter mye frem og tilbake er det omsider bekreftet at Magnes Hoseth spiller høstsesongen for Aalesund.

Magne Hoseth er klar for mer Tippeligaspill. Denne gangen er det Molde-rival Aalesund som for dra nytte av 34-åringens erfaringer.

Det bekreftet Hoseth selv og Aalesund fredag ettermiddag. Det er også bekreftet at mannen med den slepne venstrefoten er i AaFK-troppen som møter Bodø/Glimt søndag.

Se intervju med Hoseth øverst!

– Det var ikke så mange som hadde trodd dette
Fredag formiddag kom meldingen om at Magne Hoseth hadde landet på Vigra, flyplassen i Ålesund. Nå har den rutinerte midtbanespilleren signert for byens fotballklubb.

– Med tanke på historien mellom Molde og Aalesund var det ikke så mange som hadde trodd dette. Men fotballen er dynamisk og jeg har blitt en såpass voksen person at det stikker ikke så dypt lenger, sier Hoseth til TV 2 – bare sekunder etter at han har ikledd seg den oransje Aalesund-drakten.

– Du har mange gode minner herfra?

– Jeg har aldri tapt her. Dette er også den plassen jeg har scoret desidert flest mål utenom i Molde, gliser den nye AaFK-spilleren.

– Aalesund vil satse på meg
Han forteller videre at Aalesund kom på banen så sent som på tirsdag denne uken, og at det var en lang telefonsamtale med Aalesund-trener Trond Fredriksen som fikk han til å bestemme seg for hvilken klubb han skulle fortsette karrieren i.

– Jeg skjønte at dette var det riktige å gjøre. Aalesund vil satse på meg – dersom jeg presterer. Jeg har ikke noe klippekort, bare så det er sagt, forsikrer 34-åringen.

– Hva tror du Aalesund-fansen tror om dette?

– De vet hva jeg står for... Jeg tror de klarer å se meg som fotballspilleren Magne Hoseth og ikke personen. De vil støtte meg sammen med resten av laget.

– Kjenner du forventningspresset allerede?

– Ja, selvsagt gjør jeg det. Men det skal jeg klare å leve med. Dette var ikke noe vanskelig valg å ta.

AaFK-treneren: – Fansen vil ta godt imot ham
Aalesund-trener Trond Fredriksen er storfornøyd med å få på plass en viktig brikke før høstsesongen starter i helgen.

– Vi er kjempglade. Vi har fått inn en klassespiller som vi vil ha god nytte av. Det er helt perfekt, dette, sier Fredriksen til TV 2, som tror AaFK-fansen vil ta godt imot klubbens nye signering.

– Det blir ingen problem. Aalesund-fans som er glade i klubben kommer til å ta godt imot Magne.

Viking-kontrakten terminert
Hoseth har i en periode stått uten klubb, etter at han tidligere i sommer ble enig med Viking om å terminere kontrakten blant annet grunnet manglende spilletid. Han har vært aktuell for flere norske klubber, deriblant Mjøndalen, men til slutt endte han altså opp i Aalesund.

Sunnmørsposten meldte allerede torsdag at Hoseth var svært nær en overgang til oransjetrøyene, noe den tidligere Molde-spilleren selv flirte av, Aalesund-direktør Henrik Hoff avkreftet og Hoseths rådgiver Sverre Mauseth ikke ville kommentere.