Lettet Kaggestad etter Kristoff-tap: – Han er like rask som på sitt beste

Mads Kaggestad ble beroliget av det han så av nordmannen på den 15. etappen.

VALENCE (TV 2 Sporten): Nok en gang bare nesten for Alexander Kristoff i Valence, og nordmannen var naturligvis skuffet idet kan kom i mål. 

Det var ikke Mads Kaggestad.

– Før etappen var jeg litt bekymret for at han kanskje ikke var helt i toppform, men i dag var han tilbake på sitt beste. Jeg ble beroliget av å se det, sier TV 2s sykkelekspert.

– Ikke lenger bekymret for formen
Tredjeplassen var nordmannens beste plassering så langt i årets Tour, og 28-åringen var en av de med aller høyest fart på de siste 100 meterne.

– Å bli nummer tre er bra, det. Han har førsteplassen inne. Han kom litt på etterskudd, men hadde et veldig bra trøkk. Han har vinnerspurten inne, og er på ingen måte akterutseilt. Han er like rask som på sitt beste, så jeg er ikke lenger bekymret for formen, sier Kaggestad.

En ting var at nordmannen kom litt sent i gang. En annen faktor var at Katjusja måtte bruke mye krefter underveis på etappen.

– Katjusja måtte taue mye i feltet i dag, og det satte de litt tilbake. Spesielt i de siste kilometerne. For eksempel måtte Marco Haller bruke mye krefter tidlig, og det er klart at det tar på mot slutten. Men laget var imponerende i dag. 

– Vi har lov til å være skuffet
Det alle nå snakker om, i alle fall de som kaller seg spurtere, er Champs-Elysées. 

André Greipels triumf søndag var hans tredje i årets Tour, og tyskeren er derfor kanskje den største favoritten til å vinne etappen som gjerne kalles «VM for spurtere». 

Ifølge Kaggestad kan Kristoff imidlertid fort finne på å slå «Gorillaen». Om han ikke skulle lykkes, har nordmenn lov til å være litt skuffet over Katjusja-rytterens prestasjoner, mener Kaggestad.

– Ja, da har man lov til å være skuffet. Han har hatt sin beste sesong noensinne i år. Alle forventer en seier, og jeg mener han hadde fortjent en seier.

– Hvorfor hadde han fortjent en seier?

– Fordi han er av et kaliber nå hvor det er helt naturlig at han vinner en etappe.